Skocz do zawartości
IGNORED

DVD, a sprawa grzania się płyt.

Mosky

Rekomendowane odpowiedzi

Czy to normalne, że płyty w Denonie DVD-2200 się grzeją. Bywa różnie, czasami po wyjęciu są b. ciepłe, czasami letnie, a czasami nic nie mogę stwierdzić. Myślę, że zależy to od typu nośnika CD lub DVD i dostosowania się do niego różnych układów. Np. CD-Ry SONY nie grzeją się prawie wcale. Czy ma ktoś jakieś doświadczenia z takim zjawiskiem?

Jestem jednak ciekawy co w okolicy separowanego przecież mechanizmu jest powodem tego zjawiska. Może ktoś zna budowę wewnętrzna tego DENONA? No i dlaczego jedne płyty grzeja się bardziej od innych, a różnica jest spora. Mam nadzieję, że nie jest to objaw jakiejś usterki, zresztą występowało od samego początku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.