Skocz do zawartości
IGNORED

Timer i Sleeptimer w Piano Craft E600

kris74

Rekomendowane odpowiedzi

właśnie kupiłem PC... co do dźwięku, to mam to, co chciałem ale jest pewien problem, z którym nie mogę sobie dać rady: nie działa mi timer ani sleeptimer (może nie wiem jak go ustawić - ale to mało prawdopodobne). Ustawiam zegar jak podaje instrukcja, tyle że on nie rusza! Przy słuchaniu stacji z sygnałem CT wszystko jest niby ok, wskazania zegara się aktualizują. Jednak po ustawieniu żródła, On time OFF time i wciśnięciu TIMER sprzęt się wyłącza (dioda TIMER się świeci) ale nie włącza o zadanym czasie. Po manualnym włączeniu, zegar pokazuje "stary" niezaktualizowany czas.

Sleep - to samo. Po ustawieniu np. 30min nic się nie dzieje , tzn. po 30 minutach gra dalej aż miło...

Czy ktoś z Was zetknął się z tym problemem? Coś robię nie tak czy to wada sprzętu? Help!

https://www.audiostereo.pl/topic/19942-timer-i-sleeptimer-w-piano-craft-e600/

Czesc, tez mam PC 600, ale u mnie wszystko dziala jak nalezy. Z Twojego opisu wynika ze chyba robisz wszystko zgodnie z instrukcja, (juz na pewno sleep trudno jest zle ustawic - kwestia wcisniecia jednego guzika).

Jesli masz mozliwosc wykonania tych wszystkich czynnosci ktore opisujesz na innym piano, to zrob to, a wtedy sie przekonasz czy programujesz timer prawidlowo czy nie. Moze jakis media market czy salon audio moglby pomoc.

Jesli okaze sie ze jest kicha, to pozostaje reklamowanie sprzetu.

Powodzenia.

p.s.

Czy kupiles moze jakies przewody glosnikowe do swojego piano? Czy tez zostales przy oryginalnych? Ja kupilem qed bronze special edition po 26zl/m i zauwazylem poprawe basu.

Pozdr.

sporóbuję jeszcze raz...

do MM czy Euro zaufania nie mam, większość personelu mogłoby z równym powodzeniem sprzedawać mięso, zero kompetencji...

czy jest jakiś przycisk RESET zerujący wszystkie ustawienia? (na razie nie znalazłem)

Mojego PC wczoraj wyjąłem z kartonu, więc kabelki mam tylko fabryczne... Myślę o zmianie, ale na razie rozeznaję temat - trochę za duży wybór. Druga sprawa, że muszę usłyszeć żeby uwierzyć, że te kable naprawdę poprawiają brzmienie.

stał bez prądu całą noc i nic... po ustawieniu zegara i przełączeniu źródła na dvd (na tunerze zegar się aktualizuje automatycznie) nic się nie dzieje, zegar wciąż nie rusza, niestety

Zgodnie z instrukcja to powinno dzialac tak:

1 wlacz PC

2 nacisnij DISPLAY

3 nacisnij TIME ADJ (i trzymaj wcisniety) i nastepnie nacisnij HOUR alby ustawic godzine, MIN aby ustawic minute

jak skonczysz to zegar powinien wyswietlac sie jeszcze kilka sekund,

wtedy juz powinienes miec ustawiony zegar, a co za tym idzie powinny dzialac te timery.

Jesli jest inaczej to kurcze nie wiem o co chodzi.

???

Czyzby jakas fabryczna wada? Miejmy nadzieje ze nie.

Moze sprobuj sie skontaktowac ze sprzedawca niech ci pomoze

jest dokładnie tak jak piszesz, ustawiony zegar wyświetla się przez kilka sekund, tyle że jak wcisnę DISPLAY po kilku minutach to wskazuje wciąż tą samą godzinę.

Sytuacja się zmnienia przy słuchaniu stacji radiowych z RDS - te które emitują sygnał CT (current time) automatycznie uaktualniają zegar PC (można wyłączyć tą funkcję, ale jest ona domyślnie włączona). Tyle tylko, że gdy wyłączam PC o np. 23.00 i włączam następnego dnia o 8.00 to na zegarze mam wciąż 23.00 (do chwili aż CT zaktualizuje zegar).

Wieżę kupiłem w sklepie internetowym i kompetencje sprzedawców oraz zaangażowanie w sprawę oceniam podobnie jak "fachowców" z MM. Rada brzmi: nie działa? To odesłać (na mój koszt oczywiście!) zobaczymy co to i jeśli reklamację uznamy to albo naprawimy albo wymienimy i odeślemy. Ale jak długo to potrwa - nie wiadomo...

Hm, no to nie bardzo juz mam jakies pomysly. Jeszcze bym pokombinowal z wylaczeniem aktualizacji CT -> OFF i LOCAL TIME -> OFF i zobaczyl czy podczas sluchania tunera zegar tez stoi w takim przypadku.

Jesli tak to chyba nie pozostaje nic innego jak reklamowanie sprzetu.

No bo to nie jest normalne zachowanie zegara w PC.

Kurcze, szczerze wspolczuje, niezle bym sie wkur...l gdyby mnie to spotkalo. Mam nadzieje ze jakos to sie szczesliwie dla Ciebie skonczy i sprawa sie wyjasni, albo naprawia, albo wymienia. Ale to chyba nie jest tak ze moga trzymac ci sprzet ile im sie podoba. Masz jakas gwarancje? Jesli nie to kiepsko, ale jesli tak to chyba sa tam jakies warunki gwarancji. W razie czego odwolaj sie po pomoc do urzedu ochrony konsumenta, bo towar nie jest zgodny z opisem (nie dziala timer ani zegar) zdaje sie ze wtedy oni sie nie wywiazali z umowy czy cos takiego wzgledem ciebie.

Spokojnie ale stanowczo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale moze sie jeszcze odblokuje ten zegar?

pozwodzenia

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

CT off i LOCAL TIME off już sprawdziłem, bez powodzenia.

Gwarancję na szczęście mam.

Dzięki za link, mam nadzieję że nie będzie potrzeby skorzystać...

Dam znać jak sprawa się potoczyła i w razie czego zniechęcę potencjalnych klientów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.