Skocz do zawartości
IGNORED

MP3 Player Philips, opłaca się?

kamiloz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Prosiłbym o opinie co myślicie o tym odtwarzaczu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chciałbym go kupić na allegro, myślę że po atrakcyjnej cenie, mianowicie 209 zł (zaoszczędzić można ponad 100 zł ;)

Ukryta Zawartość

Tylko że bez instrukcji PL i paska na szyję. Jakie jest Wasz zdanie, co o tym myślicie?

Z góry dzięki na wszelkie informacje ;)

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

Cena dobra, firma zacna, pewnie że lepsze by były irivery czy creativy ale kosztowałyby odpowiednio więcej. Jak dla mnie oferta dobra, choć pewnie można znaleźć taniej jakieś no name'y

Pozdraiwam

Pol

Witam.

Po pierwsze do czego będziesz go używał?

Przez ostatnie 2 tygodnie grzebałem w internecie poszukując odpowiedniego odtwarzacza, więc można powiedzieć, że jestem "w temacie" :)

Ten Philips nie jest ostatnim krzykiem techniki:

- 256 Mb - to tylko 2-4 albumy w najlepszej jakości

- brak radia

- brak nagrywania (wejście liniowe, mikrofon)

- nie słuchałem go, ale wśród informacji o najlepszych odtwarzaczach mp3 Philips się nie pojawiał.

Jak sprecyzujesz potrzeby, to może coś podpowiem.

Pozdrawiam

Ptyś

Polecam za miesięcznikiem Audio 08/2005 "LG FMII" ...kupisz go już za 250 zł czasem 255 zł

Kupiłem ..od tygodnia go używam ....wczesniej bałem sie wydać na takie coś pieniędzy ...teraz... i za "te" pieniążki ...nie żałuję....

Pozdrawiam

Polecam za miesięcznikiem Audio 08/2005 "LG FMII" ...kupisz go już za 250 zł czasem 255 zł

Kupiłem ..od tygodnia go używam ....wczesniej bałem sie wydać na takie coś pieniędzy ...teraz... i za "te" pieniążki ...nie żałuję....

Pozdrawiam

- 256 Mb - to tylko 2-4 albumy w najlepszej jakości

przecież tego nie słuchasz w domu tylko np w drodze do pracy, uczelnie, chgw - 2-3 godzinki spokojnie wystarczą - w domu sobie wgrasz nowe

- brak radia

żadna strata

- brak nagrywania (wejście liniowe, mikrofon)

można przeżyć - użyjesz tej zabawki może 3 razy a potem o tym zapomniesz

- nie słuchałem go, ale wśród informacji o najlepszych odtwarzaczach mp3 Philips się nie pojawiał.

no tu raczej racja

>josef

Wszystko zależy od preferencji użytkownika, podałem fakty, które mogą mieć wpływ na decyzję o zakupie.

Wracając do Philipsa, to jeszcze pare szczegółów:

- odtwarza mp3 i wma - dla porównania iAudio U2 odtwarza mp3, wma, asf, ogg, wav

- moc wyjściowa 2x4mW (przy 16 ohm) - dla porównania iRiver 799 2x18mW (nie podali ile ohm)

- USB 1.1 - klikukrotnie wolniejsze od 2.0 (ograniczeniem jest szybkość pamięci)

- czas odtwarzania na baterii wewnętrznej 6h - dla porównania iAudio U2 16-18 (producent podaje 20)

- czas ładowania 4h - iAudio U2 2h

- możliwość zastosowania baterii zewnętrznej 1xAAA

- magnezowa obudowa

Podsumowując jeżeli chcesz mieć niedrogi, firmowy odtwarzacz używany sporadycznie, to można się zastanowić nad Philipsem. Jeżeli jednak chcesz mieć dobre, przenośne źródło muzyki, to poszukałbym czegoś innego, czego, to już zależy od preferencji i możliwości finansowych.

Pozdrawiam

Ptyś

Ptyś,

iriver ifp799 ma 2x18 mW przy 16 i 2x10 przy 32 omach.

Te 2x4mW@16Ohm to niezbyt wiele, ale ten philips jest bardzo tani, praktycznie w cenie noname'ów sprzed 2-3 miesięcy.

Dla porównania Philips i iRiver

Ukryta Zawartość

post-6705-100004540 1170272949_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Już go zamówiłem. 256 mb dla mnie wystarczy (nie bede go sluchal calymi dniami) :)

Pomyslalbym nad lepszymi, ale z kasa nie za ciekawie... Dlatego to jest max ile moge dac.

W poniedzialek/wtorek jak dojdzie napisze jak sie prezentuje. A i dobra sprawa wbudowana ladowarka i bateria...

Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.