Skocz do zawartości
IGNORED

czy warto zamienić Pioneer na HARMAN'a

noxnox

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam obecnie Amplituner Pioneer VSX915. Nie długo - powiem wręcz, bardzo niedługo. No i jak się okazało głównie słucham stereo.....

Mam wrażenie że Pioneerowi brakuje mocy

Zastanawiam się czy warto zmienić go na H/K 135 lub 235. czy uzyskam lepszy dźwięk w stereo?

Czy warto wziąść 235 zamiast 135 ? Co będę miał więcej?

No i jeszcze jedno są do dostania jeszcze stare modele 130/230 może warto wziąść te za mniejsze pieniądze. Co mają mniej od xx5 ?

czy można na tych amplitunerach zrobić Bi-Amping Frontów ? - tak mam zrobione na Pioneerze

Kolumny Wharfedale 9.4

locoloco - chyba jesteś w tym expertem?

Nie znam tego pionka ale harmanowi raczej nie brakuje mocy... 235 od 230 rózni sie dodatkową końcówką mocy (pełne 7.1) podczas gdy 230 jest 6.1. (tylny 1 central zamiast dwóch głośników).

P.S klemens,widziłes hk 2xx w srodku??:) bo ja tak..... i moze jak na ampli to jest dosc wydajny ale to trafko EI jest nie najwyzszych lotów....,ampli JAMO czy KODA pod tym wzgledem je masakruje... nie mówiąc o wzmaki za te pieniadze...

Ja np. posiadam Amplituner Yamaha RXV800. Dokupilem sobie wzmaka stereo Harman/Kardon HK620. Poczatkowo dzwiek wielki amerykanski potrafi na chwilke omamic. Jak sie okazalo (wg mnie) wcale nie taki wielki. Bas troche lepszy i troche lepiej kontrolowany niz w RXV800 (ale tylko troche). No i reszta pasma w HK: jest tego wiecej i ostrzej, ale brakuje jakos finezji i polotu. Moja konkluzja. Stereo spowrotem slucham na RXV800 bo ma moim zdaniem bardziej wyrafinowany wokal i gore pasma a basem lekko odstaje od HK. Przy Harmanie relaksowanie jest niemozliwe, troche przypomnial mi sie dzwiek Sony od ktorego ucieklem 3 lata temu (STR-DB940). Jednak doszedlem do wniosku ze Yamaha to niezly dzwiek i tak szybko go nie zmienie. Po prostu przy tej elektronice mozna sie relaksowac godzinami a nie przy bardziej drapieznych partiach sciaszac poziom glosnosci bo krew z uszu sie leje. Tak wiec HK gra z tunerem w innym pokoju i w sumie nie zaluje zakupu ale tez ciesze sie ze Yamaha jako KD wcale nie przegrala walki ze wzmakiem stereo.

Ciekawy jestem czy taki H/K AVR230 zagralby lepiej od tego wzmaka HK620 jesli nie to za stereo z KD w wykonaniu harman ja podziekuje i chyba wole stereo Yamahy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.