Skocz do zawartości
IGNORED

Bi Clone

djjacu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Wczoraj jak to zwykle po pracy delektowałem się dźwiękiem z mojego clona. Wszystko jak na razie cacy, a właściwie to już myślę o budowie nowego. Miało by to mieć postać czterech monobloków w jednej obudowie i umożliwiać:

1. Użycie dwóch końcówek mocy (stereo)

2. Użycie czterech końcówek mocy (np: do kina domowego)

3. Użycie czterech końcówek mocy (Bi-Amping)

4. Użycie czterech końcówek mocy (zmostkowanie) na wejściach XLR.

A może ktoś już budował podobny klocek i mógłby się podzielić doświadczeniami? We wpisie z forum czasami ktoś tam pisał o podobnych urządzeniach, ale zwykle nic konkretnego.

Na rysuneczku ogólna koncepcja rozplanowania całej obudowy. Z tyłu gniazdeczka, z przedu tylko mały dyskretny Ledzik.

Pozdróweczka :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/20312-bi-clone/

1.Dołóż piąty kanał – w kinie się przyda.

2.Zamiast osobnych traf na każdy kanał, można dać np. dwa o większej mocy. W pracy stereo dwie końcówki będą mieć do dyspozycji większe trafo i tym samym zyskasz na brzmieniu

3.Płytki ustaw tak, aby radiatory dodatkowo ekranowały zakłócenia od transformatorów

4.Całość będzie dość ciężka, więc solidna obudowa jest jak najbardziej wskazana

i jeszcze z dwadzieścia punktów i powinno grać :)

https://www.audiostereo.pl/topic/20312-bi-clone/#findComment-353837

Witam ja robię taką kombinację trzy końcowki stereo na lm 3875 jedną końcówkę 2 razy lm4780 zwrotnica aktywna w dolnym paśmie

podział około 70hz do tego przedwzmacniacz z cyfrowym potencjometrem razy trzy oraz układem do sterowania lm4780 w mostku do zasilania głośników niskotonowych .Prawdopodobnie zwrotnica będzie przestrajana zworkami żeby można było pokombinować z podziałem.No a do tego można juz podłączyć jakieś dvd np.hd750 po przeróbce.Preferuje proste rozwiązania .Ciężko jest kupić dekoder

dzwięku wielokanałowego np ac3 dts bez wszystkich dodatków .Jedynym rozwiązaniem jest dvd z wbudowanym dekoderem w miarę krótka droga sygnału oraz możliwość przeróbek

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/20312-bi-clone/#findComment-354158

Witam oczywiście jak najbardziej możemy połączyć siły ja mam już dużo elementów jak dobrze pójdzie to do końca miesiąca powinnem mieć zrobione dwie końcówki dużo czytałem na forum o tym wzmacniaczu i z ciekawości zrobiłem w wersji stereo p2p

jestem stary zawodnik i niejeden sprzęt słyszałem i muszę powiedzieć że dzwięk z tego wzmacniacza jest super nie spodziewałem się takich wrażeń tylko trochę to będzie kosztować najgorsze trafa z toroida w wersji audio to około 800zł.ńo i cały czas myślę nad regulacją głośności samsung reguluje wszystkimi kanałami ale będzie to trzeba jakoś zbalansować .A na jakich głośnikach chcesz się bawić ?

pozdrawiam

ps na jakim rodzaju fitrze opartaca jest twoja zwrotnica?

https://www.audiostereo.pl/topic/20312-bi-clone/#findComment-355441

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.