Skocz do zawartości
IGNORED

NAD c320bee+c542 + Usher s-520???

raudio81

Rekomendowane odpowiedzi

Co myślicie o powyższej konfiguracji do pokoju niecałe 20 metrów (później będą w nieco mniejszym grały) przy rocku,metalu ale także jazz.. ??

Jak rozmawiałem z gościem ze sklepu Paradigma na Bemowie(bo tam jest też usher) usłyszałem,że te głosńiki nie nadają się do grania z kablem AQ Type 6v.2 bo jakoby nie ma ten kabel średnicy...owszem - jest trochę efekciarski..(i chyba przesadziłem,że go kupiłem,ale to inna kwestia)Ja np. przy podłączeniu AQ Type6v.2 do Tannoy Fussion 2 (kosztują prakt.tyle co ten kabel)odniosłem wrażenie,że zagrały dwa razy lepiej,głębiej niż bym się po nich spodziewał...Głośniki Ushera są chyba dużo lepsze..

pozdraiwam

ps.możliwe ,że w przyszłości będą te głośńiki grały z rotelem r02

https://www.audiostereo.pl/topic/20386-nad-c320beec542-usher-s-520/

Nie wiem ..ale chyba źle mnie zrozumiałeś..

Obecnie mam NAD 320bee+542 a ten post napisałem by uzyskać opinie od ludzi ,którzy może takiego zestawienia słuchali z Usherami....kabel to kwestia poboczna ale ponieważ go mam to to uwzględniłem...może ktoś się w tym kierunku wypowie i bede mógł wykorzystać wskazówki..ostatecznie zmienie kabel(który kupiłem do obecnych NS300 (Yamaha) na ślepo gdyż miałem pożyczonego tego samego AQ typ6 tylko ,że wersję poprzednią - 2 żyły mniej itd....ale o tym pisałem w innym wątku wiec nie bede sie rozwodził...

Gość

(Konto usunięte)

Masz Nada z ns300 ( skoro już masz to po co pytasz o opinie innych), a zastanawiasz się nad rotelem , a w innym wątku nad usher-em razem z nadem?

Coś albo się zdecyduj , albo załóż jeszcze pięć tematów , a wszyscy będą wiedzieli o co Ci chodzi :)))

W temacie jest konkretne pytanie,na które można normalnie odpowiedziec i nie wnikać w inne wątki.

Podałem zestaw-pytanie czy ktoś to słyszał/używa itd.? Na forum jest kupę takich pytań..nie każdy zanim odpowie studiuje inne wątki bawiąc się w detektywa;))

Gość

(Konto usunięte)

Słuchałem kiedyś nada z usherami - dla mnie kanał.

Ale nie wiem jakim to kabelkiem było podpięte.

Skoro chcesz kupić rotela , to może kable się nada- dzą :( , albo nie i wtedy wymienisz kable , które dobrze grały z Tannoy Fussion 2 , albo wymienisz te ushery na tannoye fussion 2 , ale z kolei nie wiem jak zagrają te tannoye z rotelem podpięte tymi AQ - te też możesz w końcu sprzedać:)

A jak nie będziesz pewien zawsze możesz zapytać na forum :)))

Słuchałeś NAD'a z Usherami..mówisz kanał..czy byłbyś uprzejmy napisać co - według Ciebie - było nie tak? co raziło? jakiej muzyki słuchałeś? Czy był to 320bee?

Pogubiłem się w Twoich dalszych rozważaniach;))

A forum to dla mnie pomocna dłoń(i chyba dla większości zadających tu pytania też) a nie wyrocznia...

Jestem w trakcie poszukiwania sprzętu w określonym przedziale cenowym,który spełni moje oczekiwania.Zastanawiam się nad różnymi opcjami.Jeśli zawre je w jednym wątku (co jest raczej trudne bo z czasem pojawiają się nowe interesujące mnie opcje) to ludziom się pomiesza zanim przeczytają pytanie do końca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.