Skocz do zawartości
IGNORED

Brak humoru na forum | Dobre dowcipy... | Żarty

Rekomendowane odpowiedzi

facet leży wieczorem w łóżku i mysli:

Balcerowicz hm....... w sumie fajny facet,

Lepper hm............ też niezły gość,

Miller hm........... ostatecznie tez może być

Budzi się następnego dnia i myśli - dobry byłem wczoraj w łóżku

Liceum kończę. To znaczy, chętnie bym jeszcze trochę posiedział, bo z roku na rok są coraz ładniejsze panny. A i kilku moich kolegów zostało w drugiej klasie... Nawiasem mówiąc, jeden z nich jest geniuszem jeśli chodzi o przedmioty ścisłe. Na matmie i fizyce sobie spał i rysował jakieś głupoty w zeszycie, a wyrwany do odpowiedzi potrafił roztrzaskać zadania z dziesięcioma gwiazdkami. Niestety nie zdał z polskiego i nawet zaświadczenie o dysleksji go nie uratowało.

>>>wojtek2

tak - tylko ze w tym tylko roku 150000 ludzi z wyzszym polskim wyksztalceniem znalazlo na stale prace za granica

ci ludzie wyksztalceni w polsce - czesto w latach 90 o glowe bija zachodnich naukowcow

szkoda tylko ze zostali wyksztalceni za polskie podatki a swoje placa i beda placic za granica

a ci, co placa w polsce czesto zazdroszacza tamtym drugim...

Mateuszek - podatki na ich wykształcenie - jak to określiłeś "polskie podatki" - były płacone także przez rodziców tych 150tys. ludzi, którzy znaleźli pracę za granicą. Ich rodzice na pewno cieszą się że dzieci mają lepiej i pracują za prawdziwe pieniądze.

Obecni studenci w Polsce w przeważającej większości już płacą za własne wykształcenie i jest ono tak gówniane że nie bedą konkurencją dla zachodu (poznali siłę swoich pieniędzy :)))

pozdr.

Mateuszek,

'o glowe bija zachodnich naukowcow' !!!

Alez tys sie Millera nasluchal. Brakuje tylko dopowiedzania o wyzszosci polskiej rasy nad innymi.

Wnerwiaja mnie takie wypowiedzi, ktore tyle maja wspolnego z prawda co szczupaki z Plutonem.

Pomysl, kolego, nim cos napiszesz,

pzdrw

soso

Soso - to nie "słuchanie" tego czy innego polityka kształtuje takie opinie. To nawet nie jest nacjonalizm.

To zwyczajowe w narodzie i typowo Polskie zadęcie - bufonada i megalomania :)))

pozdr.

ja nic nice sadze - ja obserwuje :)

i choc moija zona sie ze mna nie zgadza z uporem maniaka twierdze ze ludzie wyksztalceni w polsce sa szanowanymi i poszukiwanymi pracownikami

millera juz dawno nie sluchalem.... i ciesze sie z tego powodu

*

To co pisze nie jest bezpodstawne. Kiedys slyszalem Millera jak opowiadal, ze nasi wspaniale wyksztalceni mlodzi pracownicy latwo sobie znajda prace w UE itp. pierdoly.

Smiem twierdzic, ze przecietny dzieciak lat 17 w Danii czy Holandii jest sprawniejszy jezykowo w angielskim niz rownie przecietny absolwent renomowanej polskiej uczeli.

Takze nie widze zadnego ale to zadnego powodu by domniemywc, ze szkoly wyzsze w Szwecji czy UK sa gorsze od polskich, maja gorsze zaplecze i stwarzaja gorsze warunki do nauki niz polskie uczelnie.

Takze nie widze kompletnie zadnego powodu, dla ktorego mlodzi ludzie w Niemczech czy Luksemburgu mieliby miec wieksze ograniczenie umyslowe niz mlodzi Polacy.

Dodajcie do tego kulture pracy, nawyki i cechy narodowe a calosc jakos sie ulozy.

Troche pokory, panowie!

Przepraszam, ze mnie nieco nosi i to na tak szacownej bocznicy w tak wesolym i milym miejscu. No ale ponioslo mnie troche :-)

pzdrw

soso

By zakonczyc ta nieprzyjemna i przydluga dygresje. To, czy ktos jest Polakiem czy nie nie stanowi o tym, ze jest lepszy czy gorszy od nie-Polaka. OK? O to caly czas mi chodzilo. Mam nadzieje, ze wyjasnilem dostatecznie co mam na mysli niezgadzajac sie ze zdaniem innego kolegi,

pzdrw

soso

.

[obrazekLUKASZ-175676_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

.

[obrazekLUKASZ-175677_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Soso - ja Ciebie doskonale zrozumiałem już za pierwszym razem :)))

Bajki o lepszym "polskim" wykształceniu są znacznie starsze od Millera. Od kilkudziesięciu lat rozpowszechniali je głównie nauczyciele - wiadomo każda pliszka swój ogonek chwali. Widocznie mały Lesiu je zapamiętał i powtarza.

Kiedy wybuchła ta "wolność" nasza powszednia, spod kamieni wypełzli różnego koloru narodowcy. Pamiętam jak w 4 programie Polskiego Radia były audycje o polonii i jakaś pani z podnieceniem przekonywała, że w Ameryce dzieci Polaków są znacznie gorzej kształcone w szkołach polonijnych bo nie znają wielkich poetów.

Dla niektórych znajomość wieszczów narodowych jest miarą jakości kształcenia na świecie – tym można jedynie współczuć zgubionego rozumu.

Od kilku lat zaczęto w Polsce prowadzić badania alfabetyzmu funkcjonalnego - okazało się, że większość Polaków nie rozumie co czyta. Jesteśmy w tym rankingu na poziomie krajów wysoko niedorozwiniętych. Co akurat uważam za śmieszne :)))

pozdr.

panowie

nie ma o co bojow toczyc

mialem na mysli edukacje polska a poziom zagranicznych publicznych szkol do poziomu polskiego liceum

jak ktos nie rozumie o co mi chodzilo to przepraszam

i nie mamy o czym dyskutowac

a jezeli juz, to w osobnym watku - bo ten sie do tego nie nadaje :)

Mateuszek - KoRnik napisał że równania kwadratowe rozwiązuje w drugiej klasie liceum (obecnego). Nie wiem jaki jest poziom w szkołach publicznych innych państw bo do nich nie chodziłem ale równań kwadratowych uczono w naszych szkołach znacznie wcześniej.

Co nie zmienia rzeczy że 90 procent obecnych "wykształconych" rodaków wywala kase na płatne studia dla inteligentnych inaczej - różne marketingi i zarządzania. W kraju w którym przemysł jest na poziomie republiki bananowej są sami zarządzający i markrtingowcy :))))

Temat jak najbardziej jest humorystyczny.

pozdr.

.

[obrazekLUKASZ-175917_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ostatnie słońce tego lata

[obrazekLUKASZ-175936_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

WIFE

[obrazekLUKASZ-175945_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no to jedziemy

[obrazekLUKASZ-175946_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gdzieś to już widzialem

[obrazekLUKASZ-175948_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jak rozpoznac bogacza

[obrazekLUKASZ-175949_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.