Skocz do zawartości
IGNORED

Podłogówki od Pana Eryka S

aztec

Rekomendowane odpowiedzi

IMHO owocniejsza jest tu perspektywa wewnętrzna - teologiczna, jeśli chodzi bowiem o problem filozoficzny kontaktu z ludźmi Stwórcy - "Boga filozofów" to jest to dość akademicki problem w pejoratywnym znaczeniu tego słowa, ponieważ niczego takiego nie ma

proszę powyższe potraktować jako "just my 2 cents" - nie jestem na bieżąco na tak poważną dyskusję,

wypowiadanie się na takie tematy wymaga stosownego namysłu

pozdrawiam,

graaf

ja tylko chcialem powiedziec , ze o ile ludzie porozumiewaja sie miedzy soba,to jak Ojciec, ktory jest sama Miloscia pragnie rozmawiac na codzien ze swoim dzielem.Moja zona czesto nuci"Oto jest prawo Milosci..."

coś skrobnąłem, ale skasowałem - myślę, że forum nie jest miejscem najszczęśliwszym na takie tematy, jeśli chciałby Pan poznac moje zdanie, prosze pisać: [email protected]

pozdr.

graaf

to nie kwestia obaw :)

tylko, rzekłbym, decorum - niestosowności miejsca

różni ludzie czytają i różni ludzie odpisują

nie na darmo napisano "nie rzucajcie pereł"

jeśli ktoś istotnie czeka to szuka a jeśli szuka to znajdzie - ma to obiecane - to też napisano :)

a i do mnie może napisać - adres wyżej ;)

pozdr.

graaf

Panie Andrzeju,

proszę mi wierzyć, to nie kwestia odwagi :)

a i zniewagi nic dla mnie nie znaczą, zresztą występujemy tu przecież anonimowo

rozumiem Pańskie argumenty co do apologetyki i w zasadzie je podzielam, choć może bym ich tak apokalipltycznie nie formułował, brak mi takiej historiozoficznej perspektywy,

do apologezy staram się być zawsze gotowym, jak zaleca Apostoł, ale tu raczej prawd wiary nikt nie atakuje ;)

a ewangelizacja to IMHO inna rzecz i wymaga ona jednak IMHO stosowności okolicznosci

graaf

Gość

(Konto usunięte)

>rozumiem Pańskie argumenty co do apologetyki i w zasadzie je podzielam, choć może bym ich tak apokalipltycznie nie formułował, brak mi takiej historiozoficznej perspektywy,

do apologezy staram się być zawsze gotowym, jak zaleca Apostoł, ale tu raczej prawd wiary nikt nie atakuje ;)

Generalnie apostrofując nikt nie zaneguje :)

to rzeczywiście bardzo smutne, ale wtedy przecież nie było lepiej, Atanazy bądź co bądź nie bez przyczyny jest czczony jako święty, nie wszyscy duchowni podówczas byli jemu podobni, znakomita większość z pewnością nie

o! właśnie coś takiego miałem na myśli :(

ale cóż forum jest dla ludzi tak jak picie alkoholu jest dla ludzi (in vino veritas)

ale przecież nie podejmujemy ewangelizacji na rauszu i wśród podpitych,

i nie podejmujmy raczej na forum

tu się rzadko da rozmawiać powaznie na tematy audio a co dopiero takie poważne off-topiki

pozdrawiam

graaf

owszem jest silny,

ale jest sacrum i jest profanum i niech tak zostanie,

w naszej umiarkowanej rzymskiej tradycji wyróżniamy i sferę sacrum i sferę świecką (profanum)

forum niniejsze zaliczyć wypada do profanum, nic nie da tłoczenie tu sacrum na siłę, może z tego jedynie wyjść profanacja :(

Re: AndrzejR, 27 Sie 2005, 01:20

>wracajac do glownego tematu:nie uwazasz za absurd Jego milczenia

nie uważam, ponieważ nie ma absurdu, ponieważ on nie milczy

wybacz proszę, ale więcej na priva

pozdr.

graaf

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.