Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha rxv 550 - załączone do niej kable

obrok

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieki poradom kilku z forumowiczow kupilem Yamahe RXV-550, dvd-s557, eltax summit.

podlaczylem DVD do AV coaxialnym Vivanco, DVD do TV scartem tej samej firmy.

pozostaje mi jeszcze połączenie audio z DVD do AV - i tu moje pytanie:

w komplecie z yamaha byl kabel 2x chinch-chinch. podlaczylem go do wyjscia audio w DVD i wejscia DVD w AV i wszystko gra (dzwiek z cd i dvd). ALE zastanawiam sie, czy nie warto kupic lepszego kabla dla tego polaczenia. Myslicie, ze bedzie slyszalna roznica przy lepszym kablu?

Aha, na marginesie jeszcze jedno pytanie - jak podlaczylem tym kablem wyjscie audio z DVD z wejsciem CD w Ampli, to przy odtwarzaniu DVD nie mam dzwieku przez ampli (a w wielu komentarzach na forum zalecane bylo takie polaczenie....) - mozecie cos poradzic?

może po kolei, kabelki w kompletach są niskiej jakości, tzw. sznurówki, warto zainwestować w lepsze np. Real Cable 55zł, co do gniazd to włącz potem w amplitunerze to gniazdo czyli CD, w top hi fi można wypożyczyć nawet taki interconect do domu

OK, dzieki za comment odnosnie "sznurowek" :)

ale odnosnie gniazd - jak podlaczam te chinche do amplitunera do gniazda CD, to mam dzwiek z plyty audio, ale juz przy odtwarzaniu DVD nie mam dzwieku (nawet jak przelacze na amplitunerze wybor zrodla na dvd).

Wiec nie bardzo wiem, co zrobic, zeby po podlaczeniu do gniazda CD odtwarzal mi przez to dzwiek z DVD.

Aha, wszystko dziala, jak podlacze te kable do wejscia dvd w amplitunerze....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.