Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer VSX-D711 i zestaw Tannoy EFX5.1

daras

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam Pioneer VSX-D711 i głosniki przednie Tannoy mx4 (8om). Wszystko chodzi OK. i nie ma problemu. Ostatnio dostałem zestaw Tannoy EFX5.1 (6om) i chciałbym to podłaczyc do VSX-D711.

a/ Czy mogę zestaw 6om podłączyc do 8-16om D711 ?? Czym to grozi??

b/ Jak podlączyc subw - jest kilka możliwości. Subw ma 6 wyjsc (2x chinch + 2x2)??

Licze na wasza szybka pomoc i fachowe uwagi

daras

https://www.audiostereo.pl/topic/20685-pioneer-vsx-d711-i-zestaw-tannoy-efx51/

adA

wyszukiwarka. Jak nie będziesz starał się wyburzać ścian dźwiękiem, to nie powinno nic się stać, ew. amplituner się wyłączy i ostygnie

adB

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

OK!

Dzieki za odpowiedz. Mam nadzieje, ze dam sobie rada z podlaczeniem sbw.

Bardziej niepokoje sie o pkt A/ - oczywiscie nie zamierzam wyburzac scian dzwiekiem, ale czasem lubie posluchac glosniej (muzyke - nie filmy). Czym to grozi ????

"... nie powinno nic się stać...." Co sie moze stac z amplitunerem - jakie sa ew. koszty przywrocenia go do zycia, czy glosniki tez moga ucierpiec ??? jesli tak to ktore: mx4 czy EFX5.1 ??

Jeszcze raz dzieki i .... licze na kontakt i opinie od osób, które "coś takiego" praktukują i moga sie podzielic swoimi uwagami.

Poz

daras

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.