Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha AX-500 zepsuta? :(

skatman1986

Rekomendowane odpowiedzi

Podłączałem kabelki do yamahy (kanał A) i przez chwile przeszła duża iskra. Później w B i to samo. Gdy wszystkie podłączyłem sie okazało że prawy kanał trzeszczy i przerywa a lewy gra normalnie. Nie jestem pewien czy to od tego że ja źle podłączyłem bo wzmacniacz ma przecież zabiezpieczenie i od razu sie wyłączył... W każym razie tylko lewy kanał gra dobrze... I do niego mam podłączone 2 kolumny i grają super. Mam zamiar wymienić teraz uszkodzone części we wzmacniaczu. A poszła jak znam życie najprawdopodobniej końcówka mocy. Mam jedno pytanie: jaka jest model końcówki mocy w tym wzmacniaczu i ile kosztuje. Z góry dzięki. Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/20708-yamaha-ax-500-zepsuta/

Witam

Mialem podobna sytuacje, wzmacniacz mam juz od kilku dobrych lat, za bajtla zachcialo mi sie ze znajomym zmostkowac Tube pionierka. Podlaczylismy wszystko, wlaczylem wzmacniacz i gralo wysmienicie, normlanie poezja. Do czasu gdy troche przydmilem... ;)

Jedna wileka iskra i wzmacniacz sie wylaczyl.

Poszla koncowka mocy, kupilem jakas zamienna za 20 zl i niestety dzwiek nie jest juz taki jak kiedys.. :(

Takze radze zainswestowac wiecej kasy..

A co do koncowki mocy to moze jest oznaczona ? Nie wiem, nie znam sie na tym ;]

Pozdro!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.