Skocz do zawartości
IGNORED

Porcupine Tree - koncert - XI.2005

jaro_001

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wczoraj na oficjalnej stronie Porcupine Tree przeczytałem informację o drugiej europejskiej części trasy 'Deadwing Tour 2005'. Miło, ze po raz kolejny ekipa Stevena Wilsona odwiedzi także Polskę. Pozwolę sobie zacytować informacje prosto ze źródła:

'...PT European tour dates (post 08-23-2005)

The next leg of PT's Deadwing European tour campaign is now almost entirely in place (just Italian shows to be confirmed). The forthcoming tours of both North Amercia and Europe will include substantially different material to the tours earlier this year, including songs new to the live repertoire. There will be several new films by Lasse Hoile, and PT now also have their own full time dedicated lighting designer. Dave Dickinson will be working closely alongside Lasse in creating a new and stronger visual aspect to the band's shows. Dave has previously worked as LD for artists as diverse as Jimmy Eat World, Kasabian, D12, The Wildhearts, 50 Cent, and the Royal Philharmonic Orchestra!

....

November 16th; Poland; Łódź - Hala Anilana"

Jakkolwiek byłem na ostatnim ich koncercie w Bydgoszczy to zapowiedź odmiennego materiału muzycznego jest decydującym argumentem zeby po raz kolejny obejrzeć/posłuchać na żywo PT (dla mnie to byłby już ich 5 koncert!).

Poza tym w roku 2006 ma ukazać się pierwsze w historii grupy DVD - i mógłby to być np. jakis koncert z trasy po 'deadwing'.

Tak przy okazji chciałbym zapytać Forumowiczów-Łodzian co to jest 'Hala Anilany'? Nazwa brzmi 'sportowo'! Byliście kiedyś na koncercie w tej sali?

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/20723-porcupine-tree-koncert-xi2005/
  • 2 tygodnie później...

W kwestii biletów na koncert Porcupine Tree w Łodzi wszystko już chyba jasne:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ok. Bardzo jestem ciekawy w jaki sposób zostaną zrealizowane zapowiedzi mówiące o graniu utworów, które nigdy nie były grane 'live'? Osobiście chciałbym usłyszeć jakiąś muzykę z płyty 'recordings' - np. 'buying new soul'. Ale ucieszyłbym się z każdego utworu zagranego z tej właśnie płyty. Płyta zawiera odpady i b-side's z ostatnich krążków, ale w mojej opinii nie ustępuje w niczym muzyce z ostatnich płyt PT. Może Panowie zagrają coś starszego? np. 'moonloop' - ale na to raczej nie ma szansy!

Na Moonloopa nie ma co liczyć- teraz mają za słabego bębniarza, wątpie żeby potrafił tak "łamać" rytm jak Maitland (jeśli dobrze pamiętam pisownie nazwiska).

"Recordings" to jedna z moich ulubionych płyt PT Zwłaszcza lubię ją za wspomniane przez Ciebie "Buying New Soul" i dłuższą wersję Even Less. Piękny jest również tekst kawałka "Cure

Ja mogę tylko powiedzieć: "...teraz tylko kase zbierać na koncert bo drugi raz grają tak daleko :-)"

PS> To jest drugi koncert PT w Łodzi. Poprzedni miał miejsce w łódzkiej dyskotece 'Faraon' 7 kwietnia 2001 - podczas tarsy 'Lightbulb Sun Tour'. Byłem tam... powiedzmy, że nie jest to najlepsze miejsce dla rockowego koncertu, ale poza tym to i tak zawsze miło zobaczyć i posłuchać PT.

Załączam link, gdzie można zobaczyć kilka fotek z tego koncertu ('FARAON')- najlepsze jest zdjęcie ze sfinksem w tle. LOL

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.