Skocz do zawartości
IGNORED

Potrzebuje sprzet (odtw. + wzmak)[500zl]

Lewy87

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam kolumienki (2x75Watt) niemieckiej firmy VK.

Potrzeba mi aby jakiegos odtwarzacza CD (nie zadnego DVD ani karuzeli CD). Cos coby ladnie gralo no i jakis fajny wzmak.

Cena: do 500zl za wszystko.

Moze byc allegro, odtw. audio mysle o takim:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Poza tym cos mi bedzie potrzebne ? Mam tez cala wieze UNITRY + gramofonik i jakby dalo rade to bym to wszystko spiał razem.

Co myslicie ?

Kolega proponuje mi zaoszczedzic na odtwarzaczu CD i przeznaczyc wiecej kasy na wzmacniacz.

Jego propozycja jest nastepujaca:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - wzmak

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - odtwarzacz

Troche jeszcze malo sie znam na sprzecie i nie wiem co mi bedzie poza tym potrzebne ? Jakies kable cos ?

Chcialbym zrobic sobie jakis miły system audio-stereo no i nie wiem zbytnio co i jak.

Jesli moglibyscie mi pomoc to bylbo milo :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/20931-potrzebuje-sprzet-odtw-wzmak500zl/

Kolega dobrze Ci radzi, lepiej trochę więcej rzucić na wzmacnicz, choć u mnie jest akurat odwrotnie :). Ale miałem już jakieś 4 cd-ki, a wzmacniacz (amlituner) ciągle ten sam; mam nadzieję, że już niedługo. Szykuję się do kupna miłego Creeka (chciałbym 4330, ale stanie raczej na 4140 - oby :) ). Tak więc jeśli się uda to mój dotychczasowy amp na sprzedaż, a jest to Yamaha R-3. Na oko zbliżona do A-520 którą podałeś, a jeszcze ma cyfrowy tuner. Wersja srebrna w dobrym stanie. Jak na swoją cenę gra wyśmienicie i bije na głowę obecne wzmaki tej marki, zapraszam na odsłuch w Łodzi. Porównując z Cambridge Audio A-300 nie doszukałem się znaczących różnic. Przy kiepskim okablowaniu dynamiki można dodać poprzez dołożenie skrajnych tonów pokrętłem loudness, różnica ogromna! Jeśli byłbyś zainteresowany, pisz na mój mail: [email protected].

Ja od niedawna mam amplituner onkyo tx-4500 MKII i jestem z niego bardzo zadowolony taki jak ten

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) barzdo polecam tuner jest bardzo bardzo dobry mozna podalczyc 6 kolumn o impendencji od 4Ohm w zwyz niestety tylko 4 kolumny moga grac razem

pozdrawiam i polecam re14sato

Ukryta Zawartość

Na wzmacniacz wydaj jak najwięcej z tej kwoty. Jakoś nie mam odwagi doradzić Ci nic konkretnego, także dlatego, że powinien mieć on dość znaczna moc. 35 m2 to całkiem sporo jednak i potrzebne będa jakies solidne podłogówki. I coś zdolnego do ich napędzenia. A odtwarzacz możesz mieć nawet za mniej niż stówę. Na przykład jakiegoś taniego C.E.C.'a - tu 680CD z Allegro:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Mam niższy model od tego od jakiegos półtora roku i maszyna mimo kilkunastu lat nie do zdarcia. I jeszcze ma cichy napęd. Właśnie mi gra podłączony do "drugiego" systemu z takim starym polskim wzmaczkiem lampowym (mono).

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.