Skocz do zawartości
IGNORED

CA 540R w stereo a źródło CA DVD czy CD?

korek

Rekomendowane odpowiedzi

RODACY! Pomóżcie!

1. Jak zagra CA 540R w stereo w porównaniu do CA640A(jestem wymagający)?

2. Jak zagra CA 540R w kinie domowym (nie jestem zbyt wymagający)?

3. Jeśli chodzi o stereo z 540R to czy jako źródło kupic:

a) DVD model 540D

b) czy też odtwarzacz CD Azura i który model?

Chłopie, i tak co godzinę?

Jak chcesz oglądać filmy, nie mając DVD? Jeśli chodzi o wzmacniacz stereo, to KD będziesz miał, ale tylko 2 kanałowe; wejście DVD ma.

Jak wstukasz w wyszukiwarkę model wzmacniacza otrzymasz opnie ich użytkowników. Jednym bardziej odpowiada 540R innym 640A. Najczęściej temu, kto dany model ma;-)

Nie wiem jak DVD odtwarza CD. Ma jedną "przewagę", acz wątpliwego wykorzystania, bo jeśli pamiętam ma możliwość odtwarzania płyt DVD-A, tyle, że tych płyt... praktycznie nie ma;-)

A tak w ogóle, to zamiast tracić niedzielę, to posłuchać;-)

>> korek

Nie denerwuj się. Ostatecznie był weekend.

> 1.

Moim zdaniem Azur 540 R (mimo że to KD) zagra w stereo lepiej od Azur 640A. Jest to jednak moje subiektywne odczucie.

> 2.

Dobrze.

> 3.

Od odpowiedź jest trudna. Azur 540D:

- gra całkiem dobrze w stereo

- przy płytach DVD napęd pracuje praktycznie bezgłośnie

- przy CD audio napęd cicho "cyka"

- na pilocie nie ma wyboru utworów przyciskami numerycznymi (1, 2, 3, 4 etc.)

- po włożeniu dowolnej płyty CD, DVD itp. rozpoczyna się automatyczne odtwarzanie

Moja rada - obejrzyj sprzęt w sklepie i posłuchaj sam przed zakupem. Poza tym zajrzyj na allegro. Jest sporo ofert 540R/540D/640A/640C.

yamen

hm, twój dylemat jest nieco pokręcony. Po co do 540R podłączyć cd - chyba czegoś nie kumam. Jak 540R to tylko dvd i pewnie niezłe jest 540D.Nie słuchałem tego zestawu ale czytałem gdzieś na necie recenzje tego zestawu. Wniosek był taki że ten zestaw dobrze zagra muzykę raczej spokojniejszą bez przesterowanych gitar. Nie słuchałem tego zestawu , mam zestaw wzmaka CA640 plus dvd hk21. Przesiadłem się z Yamahy430 i wiem że to była dobra decyzja.Nie zależało mi na zestawie 5.0 lub 5.1. bo mam 16m2. Zabrałem głos bo już kiedyś posprzeczałem się z kimś kto usiłował wytłumaczyć mi że 540R lepiej gra od 640A w stereo. To chyba zbyt śmiałe stwierdzenie.A poza tym wzmak nie ma różnych niepotrzebnych jak dla mnie gadżetów które pozytywnie obniżają jego cenę. Specjalnie nie odwołuję się do brzmienia zestawu bo o tym Ci mogę napisać na gg lub skrzynke.

Czytałem też twoje:o mnie -czy Ty przypadkiem nie jesteś z Zabrza?:-)

>A ktoś porównywał CD z DVD tej firmy w stereo?

Ja porownywalem i ostatecznie sprzedalem swojego Pioneera DV 717 kupilem CA 540D. Opis wrazen mysle, ze jest zbedny, bo i tak znajda sie tacy, co powiedza, ze jest to niemozliwe aby DVD odtwarzalo muzyke lepiej od CD. A tak na marginesie, ktos czytal ten test:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>To prowokacja?

Nie.

>W czym DVD było lepsze od CD? W końcu to ta sama firma a cena DVD jest niewiele wyższa od CD.

>Sprzedają drogo CD czy tanio DVD?

Nie napisalem, ze bylo lepsze. Nie slyszalem po prostu roznicy. A wiekszosc ludzi po prostu mysli, ze DVD nie moze brzmiec lepiej, lub tak samo, od CD. W tym sensie uzylem slowa "lepiej".

no to teraz jeszcze trudniejsze pytanie Panowie: czy ktoś z was porównywał Linn Classik z CA 540A+540C ?

Jak na razie słyszalem Linna w zestawie z Eposami podstawkowcami i bylem pod mocnym wrazeniem. Odsluch trwal ponad godzine ale ... warto było. Po niedzieli wybieram sie z kolega na porownanie obu zestawow ale chetnie przeczytam wasze opinie na ten temat.

Czy ewentualne roznice warte sa tych pieniedzy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.