Skocz do zawartości
IGNORED

Panasonic TX32PX20P czy Philips 32PW9520

Beata-N

Rekomendowane odpowiedzi

Obejrzałem ten model na sieci, ale powiem szczerze, że na podstawie informacji jakie tam znalazłem (może zbyt słabo szukałem) nie wiem czemu uważasz, iż jest on o klasę lepszy od Philipsa?

Nie wiem czy widziałeś ten model w akcji. Obraz jest porażający - świetna rozdzielczość dzięki hi-pixowi. PW9520 - mam wrażenie , że sporo ludzi łapie sie na tego Pizel plusa2. Obraz jest ... wg mnie po prostu nierealistyczny i zbyt podkolorowany - a to podoba się większości. Hipix Thomsonajest bardzo relany i stonowany , mniej męczy wzrok. A poza tym chyba zgodzisz się ze mną , że WB842 jest ładniejszy od 9520 ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Wybór i tak należy do Ciebie - nie będę narzucał. Oba telewizory są dobre. (ale oczywiście Thomson lepszy :D)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Simonello - nieczego nie narzucasz, wielkie dzięki za sugestie, jeszcze nieczego nie kupiłem i dziękuję za każdą opinię, która pomoże mi w dokonaiu odpowiedniego wyboru (chociaż nie będę ukrywał, że obecnie więcej plus jest za Philipsem - oczywiście według mnie). W końcu forum jest po to aby dyskutować. Dlatego jeszcze raz dziękuję za pomoc.

Nie wiem czemu ale wobec Thomsonów zawsze zachowywałem dystans. Może czas to zmienić. :)

Pozdrawiam

fisherbird.. ja mojego kupiłem za 3200 (stosunkowo dużo), ale nie miałem za bardzo wyboru, bo np. z Waszawy nie jestem, a wysyłokowo też nie chciałem, itp. Zresztą pamiętam jeszcze kiedy ten TV kosztował ponad 5000, więc się skusiłem. Tak jest zresztą zawsze z tymi cenami....

Co do Thomsona i Philipsa, to powiem tak, analogicznie:

Ople to dobre auta, ale jednak np. BMW czy VW jest lepszy. Opel wie o tym i by to jakiś sposób zrekompensować dodaje całą gamę dodatków czy to już w standardzie czy za stosunkowo niższe pieniądze niż u konkurencji. Jeszcze lepiej to widać na przykładzie "japońców".

Sam mam Opla i wiem że za te pieniądze i z tym wypasem to u konkurencji nie było by szans.

Teraz wracając do TV.

Niech mi nikt nie mówi że Philips to słaba firma (każdy ma drobne wpadki), ale takiego Thomsona można porównać do przykładowego Opla, który dodaje więcej głośników, suboofer itp, po to tylko by przyciągnąc potencjalnych klientów.

To jest moje zdanie i każdy może mieć swoje

Pozdrawiam

Klausz - a już myślałem, że zniknąłeś ;) Dzięki za odpowiedź. Myśle, że z podobnych względów jak ty dość nieufnie podchodzę do Thomsona (co wcale nie oznacza, iż jest to zły model. Naprawdę to zdąrzyłem tylko poczytać o nim na necie, w przyszłym tygodniu postaram się go poszukać gdzieś na półkach).

A kto mówi , że Philips to słaba firma ?! Więc proszę , nie pleć dyrdymałów: Thomson to dobra firma , a ich telewizory są bardzo dobre - głośniki mają przyciągnąć klientów ? Otóż nie. Są po to , żeby dźwięk był jeszcze lepszy. Logiczne , prawda ? Ja mam VW - wg mnie odpowiednika Thomsona.

Simonello czytam Twoje posty i sądzę że jestes bardzo SUBIEKTYWNY....................

jesli według Ciebie fakt ze jeśli dany model telewizora jest lepszy od innych bo posiada więcej głośników to... po prostu smiac mi sie chce...... to nie argument...!!!

Co do tego który tv jest lepszy nie będę się wypowiadał bo nie widziałem tego modelu thomsona. Cóż Simonello wymienił kilka uwag co do philipa 9520 więc postanowiłem bliżej przyjrzeć się obrazowi. Co prawda nie odkryłem tzw efektu "ducha" ale na niektórych kanałach tvk mam brak wyrazistości co prawda z 3-4m tego aż tak nie widać ale przy podejściu do odbiornika aż bije w oczy. Czyżby źle formatował rozdzielczość a może to wina sygnału kablówki ale zauważyłem że przy próbie modyfikacji ustawień pojawia się do tego jeszcze ziarnistość obrazu która jeszcze bardziej pogarsza odbiór. Mrbrudziol, Klausz a jak u was odbiera tv ?

u mnie jest OK...;)

na co niektórych stacjach tv jest trochę niewyraźnie ale to ewidentnie wina słabego sygnału bo na innych jest lux...;)

aha... nie moge sie wypowiadać na temat kablówki bo sam korzystam z cyfrowego tunera...

DVD...miodzio............!!!

sygnał z kompa przes S-video.. zaleznie od jakości obrazu koinkretnego filmu ale jesli ten jest dobry to wsjo gra(czytaj-suuuper...)

tak więc.... jestem zadowolony.....;)))

opisałem kiedys moje poszukiwania TV oraz bezpośrednie porównanie z innymi tv w jednym sklepie kiedy to stały obok siebie... własciwie to moja luba sama skierowała mój wzrok w stronę Philipsa....;)

zapomniałem dodac że obraz DVD nawet przez S-video był super a teraz oglądam na component i w ogóle jest pieknie...;)

nikogo nie namawiam do kupna....!!!

samemu trzeba zobaczyć, porównać itd... kazdy ma inne gusta i preferencje....;)

nawet nie patrzyłem przy zakupie na kompatybilnosc z HDTV... narazie to zlałem, kiedy HDTV zadomowi sie na dobre to pomyslę na jakimś LCD.........;)

Widzę, że posiadacze Philipsa wrócili na formu :) a już traciłem powoli nadzieję. Mam do was pytanie czym różni się model 32PW9509 od 32PW9520.

p.s.

Mrbudziol, nie chcę nikogo bronić ale...Simonello napisał, że dla niego z konfrontacji Thomson vs. Philips to Thomson wychodzi zwycięsko, więc dla niego fakt, iż (według niego) w odbiorze są takie same a dodatkowo jeden z nich posiada "więcej" głośników może mieć znaczenie tylko na plus. Ja jak już wcześniej napisałem mam dość sceptyczne podejście do Thomsona (a ilość głośników nie jest tym co mogłoby zmienić moje zdanie) a Simonello sądząc po informacjach jest użytkownikiem Thomsona. Dzięki z góry za wszelki informacje mogąc mi pomóc.

dla porównania

9509

Ukryta Zawartość

9520

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tylko zdjęcie sie im pomyliło chyba bo innego modelu jest...;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki ;) ale już byłem na tych stronach, miałem nadzieję, że mi to wytłumaczysz bardziej opisowo - jako użytkownik jednego z nich - bardziej łopatologicznie ;)

heh....;)

róznic to raczej nie opiszę bo musiałbym miec obydwa tv...;)

jedynie co mogę powiedziec to to co wyżej napisałem... o dzwieku nie będę pisał bo chyba to nieistotne...??? kino i tak oglądam przez ampli... ale i tak jest całkiem całkiem, sporo ustawień itd...;) co do obrazu to juz pisałem... cóż moge dodać...??? sam nie wiem...;)

WIEM.................!!! jest jedna rzecz która mi w nim przeszkadza...........!!!

niebieska dioda popd kineskopem....:( denerwuje troche gdy oglądam film po ciemku...!!! bardzo jaskrawo świeci i denerwuje mnie to... ale to taki malutki zonk...;)

Co do tych dwóch modeli to pewnie zbytnio się nie różnią gdy przestudiować opisy. Widziałem tego 9509, sygnał miał zapodany z dvd i obraz był piękny poprostu kryształ. Napewno ma jedno wyjście więcej i czy się czymś jeszcze różni trudno powiedzieć. Oponenci 9520 powiedzą ci że to zubożona wersja 9509 ale mnie się wydaje że to przesada. Mr Brudziol mam pytanie jeszcze w kwestii kabli bo niestety nie bardzo sie w tym temacie orientuję. Ja oglądam filmy poprzez scart "Thomsona" podobno dobry przynajmniej tak mówił sprzedawca, żeby było śmieszniej na odtwarzaczu Thomsona jakis starszy model. Moje pytanie dotyczy jakiego kabla używać aby uzyskać najlepszy obraz z dvd?

No mrbudziol, tą diodą to mnie naprawdę zaniepokoiłeś, ja dawno temu miałem taką diodę na twarzy (z tym, że była chyba ona niebieska a nie czerwona ;( ) i bardzo mnie to wtedy zmartwiło. Tak więc problem diody stawia zakup Philipsa w zupełnie nowym świetle ;) A tak na poważnie to czasami dodatkowe źródło światła, wieczorem może się przydać, zwłaszcza w kolorze blue (gasisz światło i jest tylko piękna niebieska poświata). Cieszy mnie to, iż największym problemem w tym przypadku jest "niebieska dioda"

p.s.

Mam nadzieję, że dźwięk z tego Philipsa również można dać przez ampli na kolumny?

Aha - dzięki za wyjaśnienia co do różnic ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) używam tych bocznych wejść (component...???) tu sie nie popiszę jak zapytam czy to komponent...........:(

audioL+audioP+video...... narazie na kablu za 80zł... nawet nie pamietam jakiej firmy... kupiłem narazie żeby był...;)

Ukryta Zawartość

Aha - słuchajcie i co z tym "filtrem grzebieniowym" ? - czy jego brak jest czym rekompensowany, jeśłi nie to czy poprzez to, że go nie ma faktycznie widać różnicę w obrazie.

Chociaż jak znalazłem na jednej ze strone Philips 9520 posiada Digital Crystal Clear, w skład którego wchodzi m.in. również filtr grzebieniowy - więc jak to jest ;)

fisherbird jak ci dostarczą to opisz swoje wrażenia z odbioru. Szczególnie mnie ciekawi odbiór telewizji bo u mnie na kablówce niektóre programy nieciekawie odbiera ale to pewnie wina sygnału.

......jestem

.........a widzieliście w Grundingu... to jest dopiero niebieska "żarówa" i to na samym środku (nie wiem jaki model,ale widziałem u kumpla).

Co do jakości sygnału, to właśnie wszystko zależy od żródła. Jak piszą w innych wątkach dotyczących LCD czy plazmy, to to zjawisko jest jeszcze bardziej brane pod uwagę(widocznie tam dopiero są kiepskie tunery i przetworniki obrazu).

Kiedyś (jakieś kilka miesięcy temy) jak jeszcze w MM było dużo zwyczajnych CRT, to widziałem jak ustawione w rzędzie Zwykły Philips, z Piksel Plus i z Piksel Plus 2. Różnice było ogromne i to przy tym samym sygnale.

Simonello napisał:

A kto mówi , że Philips to słaba firma ?! Więc proszę , nie pleć dyrdymałów: Thomson to dobra firma , a ich telewizory są bardzo dobre - głośniki mają przyciągnąć klientów ? Otóż nie. Są po to , żeby dźwięk był jeszcze lepszy. Logiczne , prawda ? Ja mam VW - wg mnie odpowiednika Thomsona.

To że Philips jest nie jest słaby, to ja tylko stwierdziłem i wcale to nie znaczyło że ktoś to powiedział -to po pierwszwe,

Dyrdymały to może ty pleciesz................. to po drugie,

a jak VW porównujesz do Thomsona, to już twoja sprawa (wg. mnie kiepskie porównanie).

To że TV ma 5 głośników, to wg mnie nic specjalnego, to tak jakbyś kolumny 5.1 w KD postawił koło siebie i cieszył się dzwiękiem przestrzennym. Te wszystkie triki tego typu, to może działają (np. BOSE) ale napewno nie za takie pieniądze. To że gra lepiej....może tak, nie słyszałem i wierzę ci na słowo.

fisherbird,

myślę że nie pożałujesz. Napisz póżniej coś więcej.

Pozdrowienia

• 4 tygodnie później...

Gwarancja jest roczna ale zawsze można negocjować ze sprzedawcą jej przedłużenie. Mogę tylko powiedzieć że jak miałbym teraz dokonywać wyboru ponownie kupiłbym philipa. Czytam niektóre posty na temat różnych odbiorników 32 i ludziska piszą że popmpowanie zbyt duże, zła geometria, lub inne cuda. Także cieszę się że telewizorek śmiga że hej. Pozdrowienia dla fanów philipa 9520 i innych również oczywiście.

>Gwarancja jest roczna (...)

Bez względu na to masz prawo reklamować u sprzedawcy w ciągu 2 lat swój telewizor z uwagi na niezgodność towaru z umową. Jak ktoś chce zanć szczegóły:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.