Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z AV Onkyo 503 - pomocy :-(

wroc_morris

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

wczoraj odebrałem od kuriera mój upragniony zestaw kina domowego. M.in. AV Onkyo 503.

Do 2 w nocy podłączałem głośniczki, wszystko tak jak trzeba i zgodnie z instrukcją.

Po wszystkim usiadłem wygodnie na kanapie i nacisnąłem ON. Amp się włączył i po 2-3 sekundach wyłączył. Zaczęła migać dioda standby. Przewertowałem instrukcję. Było napisane, że trzeba po czymś takim odłączyć wszystkie kable i odczekać godzinę po czym ponownie włączyć zasilanie. Zrobiłem to. Sytuacja się powtórzyła.

Dziś rano powtórzyłem całą operację zwracając szczególną uwagę na to aby wszystko stykało jak trzeba. I nic... dalej się wyłącza...

Czy to oznacza, że amp jest uszkodzony ?

Czy mimo zachowania środków ostrożności mogłem go w jakiś sposób uszkodzić ?

Pozdrawiam

morris

https://www.audiostereo.pl/topic/21347-problem-z-av-onkyo-503-pomocy/

Shrek, a jak mam to sprawdzić ?

Z oględzin wizualnych: wszystkie kable mają osłonki, + i - zarówno przy AV jak i głośnikach nie stykają sie ze sobą. Jak więc może powstać zwarcie...

chciałbym żebyś się mylił, ale chyba nie ma innego wyjaśnienia. choć wydaje mi się to nie do pomyślenia w przypadku producenta takiej klasy sprzętu.

niestety e.i.c. ma dziś wolne i nic nie można ustalić... a tak się cieszyłem na kino w domku :-(((((

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.