Skocz do zawartości
IGNORED

Czy Denon 3802 pociągnie JBL E90/100?

norwidos

Rekomendowane odpowiedzi

Ma to zagrać w pokoju 26m2. Czy ten amplituner poradzi wysterować takie kolosy? W sumie to jest to wysoki model ampli ale JBL są chyba 4 ohmowe więc jak myślicie?

Czy ten Denon zagra lepiej z JBL-em czy może z Dali 6006?

Zależy mi na twardym ( jakby estradowym brzmieniu).

W przyszłości będę dokupował elementy z serii ( albo JBL albo Dali).

A może macie jeszcze inne sugestie?

Wiem że nie chcę Paradigma bo ma zbyt ostre brzmienie i za niski bas. Do basu niskiego zagonię Subwoofer Mirage:)

Co będzie łatwiej napędzić: Dali czy JBL?

ja mam na podobnym metrazu jbl90 podpiete pod Y2500 i mam wrazenie ze to cicho gra!!!!

co jest!?: muze puszczam na -27 przynajmniej minimum a z filmami musze zjechac do -19 i lepiej...tak sie zastanawiam czy cos nie zdechło w tej yamaszce:) , a moze przestawic na 6ohm w ampli bo mozna wybrac miedzy 68 skoro jbl schodza do 4 (ale raz mowia ze 8o. raz ze 4o. , to ze E80 zjechaly do tylu to wcale tak nie musi byc z 90/100)?

>Czy ten amplituner poradzi wysterować takie kolosy?

czy tutaj przypadkiem nie pokutuje bledna opinia, ze im wieksze glosniki, tym wieksza wymagana moc?

W rzeczywistosci jest przewaznie na opak (ze wzgledu na wieksza skutecznosc "kolosow")

xajas

www.jaschiks.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.