Skocz do zawartości
IGNORED

kabel pod interkonekt do senn. hd580

vego

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że temat interkonektów był już poruszany wielokrotnie, ale nie znalazłem odpowiedzi na konekty ściśle do tych sennheiserów. Na forum bardzo wiele dobrego przeczytałem o kablu Gotham RC-2 i wtykach Mushashin (nie pamiętam dokładnie jak to się piszę). Czyt to zestawienie będzie pasowało dobrzę do moich preferencji słuchowych opisanych w profilu? Może są jednak lepsze opcje w cenie do powiedzmy 35-40 zł. Na razie jako interkonekt mam jakiś standardowy chłam.

https://www.audiostereo.pl/topic/21409-kabel-pod-interkonekt-do-senn-hd580/

Interkonekt ma wplyw najwyzej na to, co dzieje sie miedzy CD i wzmaczniaczem i jezeli juz, to powinienien niewyprowadzac owe urzadzenia z prostej drogi. Dobieranie go scisle pod dane sluchawky jest troche za duzym optymyzmem. Jezeli masz zastrzezenia co do brzmienia, lepiej pogrzeb we wzmaczniaczu (skoro i tak domowej roboty). Oczywiscie niewyklucza to zastosowanie lepszego interkonektu.

W takim razie mam inne pytanie. Może lepsze efekty da wymiana kabla w sennheiserach? Jak myślicie warto czy nie? Jeśli tak to może macie jakieś propozycje jaki kabel do 40 zł. za metr kupić (bo metr by mi spokojnie starczył).

Metr Ci starczy? Ja mam ten oryginalny 3 metrowy i jakbym wymieniał to na 4 metrowy co najmniej ;-)

Ps. Metr kabla starczy Ci na 2 x 0,5m interconnectu (2 oddzielne kanały: lewy i prawy :-))

Kabel w Sennheisserach jest z miedzi beztlenowej zwinietej z wloknami bawelny i kosztuje sam o sobie prawie 150zl.

Faktem jest, ze potrafi sie przy czestym uzytkowaniu przerwac, ale watpie, ze znajdziesz cos, co spowodowalo by zmiane dzwieku na plus.

No faktycznie troche się wygłupiłem z tym kabelkiem do senków. W takim razie wracam do konektu. Niech ktoś napiszę czy ten kabel Gotham RC-2 + wtyki Nakamichi będzie dobrze grać, bo nie chcę wydawać pieniędzy na marne, a posłuchać samemu nie mam jak. Chciałbym już dzisiaj zamówić te komponenty (niecierpliwy jestem:)) więc proszę o w miarę szybkie opinie i ew. inne ciekawsze propozycje.

>> vego

Witaj.

Mam dla Ciebie ciekawą ofertę jeśli interesowałby Cię interkonekt wykonany z żył srebrnych w teflonie. Skontaktuj się ze mna na priv. adres jest w "o mnie".

pozdrawiam

Piotr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.