Skocz do zawartości
IGNORED

BOLEC. Galeria Anachronicznego Prymitywu

graaf

Rekomendowane odpowiedzi

dwa gramofony z mojej osobistej "czołówki": historyczna Kyocera PL-901 i współczesny En Vogue Quasar - niestety nie mam większego obrazka odpowiedniej jakości, jeśli ktoś ma proszę o wklejenie do galerii

szukam także odpowiedniej jakości obrazka jednego z moich all-time faworytów - The Real Sound Company Superplatter - jeśli ktoś ma - pokornie proszę o wklejenie :)

pozdrawiam,

graaf

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-5623-100002112 1170276518_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jeszcze małe co nieco (bardziej osobistego) z Transrotor-em.

Pozdrawiam, A

Ukryta Zawartość

post-4932-100002100 1170276538_thumb.JPG

post-4932-100002101 1170276536_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Obrazki piękne Graff. Ślinię się z podekscytowania co kolejnego nam zaserwujesz. Muszę uważać na klawiaturę:) bo będzie pływać.... Inne zdjęcia na które się ślinię to zdjęcia dziewczyn:)

Bądz co bądz, jest jakieś powiązanie między dziewczynami i gramofonami. Są atrakcyjne dla oka (z wyjątkami) :)

;) no i przyjemnie się je obsługuje ;)

no ale rubaszności na bok

dzisiaj serwuję japońskie maszyny bezobsługowe i futurystyczne - UWAGA! będą także zdjęcia rozbierane ;)

front-loaded... eh.. pardon ;) Pioneer PL-88 w dwóch odsłonach

Ukryta Zawartość

post-5623-100002086 1170276559_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Technics SL-10 w trzech ujęciach :)

Ukryta Zawartość

post-5623-100002083 1170276563_thumb.jpg

post-5623-100002084 1170276561_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i najbardziej sexy ;) w dzisiejszej sesji - IMHO ofkors - Diatone LT5 - pokazuje wszystko :))

pozdrawiam galerników :)

graaf

Ukryta Zawartość

post-5623-100002081 1170276565_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niestety, ale nie wiem jaka to firma, ale przedstawiam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

heniek,jak sie czujesz wyzdrowiałeś? to do roboty a nie wstawiac fotki ktore wzbudzają nostalgie i tęsknotę,jest

to prototyp audio-technica z końca lat osiemdziesiatych,prowadzilem negocjacje na jego temat z mr.Abe ale jak dowiedziałem sie o jgo cenie 3.000.000yen to mi przeszlo,jak ty wstawiasz takie duże fotki? chciałbym wstawić moje micro-dqx1000 ale niewiem jak to zrobić

adamhiend,

jedyne ograniczenie to warunki narzucone przez Lukara (700x700 pikseli, 50 kB), wiec albo po prostu masz duze zdjecia, ktore pasuja, albo masz wieksze wtedy je przycinasz, skalujesz w dol jakims programem graficznym albo skalujesz w gore male zdjecie (ale wtedy cierpi jakosc). I tyle.

a oto rzeczone Micro-Seiki z pozdrowieniami dla szczęśliwego posiadacza :)

i jako bonus jeszcze trochę nostalgii - piękne Melco 3533

mniam :)

pozdrawiam galerników,

graaf

Ukryta Zawartość

post-5623-100002054 1170276607_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

:) ba... każde ramię może być inne - jak w wielu przypadkach powyżej

a każda wkładka i każde ramię oraz ich kombinacje z konkretnym napędem to mniejsze i większe różnice w brzmieniu

pozdr.

graaf

Re: Irek350

nie dziw się, że nikt Ci wyżej nie odpowiedział - takie podstawowe rzeczy wypada wiedzieć zanim się zacznie zabierać głos na forum.

poczytaj - w sieci jest dużo informacji o gramofonach

pozdr.

graaf

ps. jeszcze jeden taki dwuramienny system - AAS Gabriel MkI

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a dla odmiany dwa niebanalne napędy jeszcze czekające na ramiona :)

AirTangent i Final Labs Parthenon 2052

miłego dnia,

graaf

Ukryta Zawartość

post-5623-100002042 1170276631_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dla ilustracji jak różne potrafią być różne ramione - na napędzie Galibier Design Quattro Super kolejno: Schroeder Reference, Graham 2.2 (cienkie, czarne) i Dynavector DV507

pozdr.

graaf

Ukryta Zawartość

post-5623-100002040 1170276635_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Re: Irek350

nie dziw się, że nikt Ci wyżej nie odpowiedział - takie podstawowe rzeczy wypada wiedzieć zanim się zacznie zabierać głos na forum.

Przepraszam, że nie wiedziałem tak oczywistej rzeczy , bo przecież większość gramofonów ma po dwa i więcej ramion.

-> Irek350

Nie przejmuj się. Nie ma rzeczy, których nie wypada nie wiedzieć. Są natomiast osoby, które dowartościowują się wytykając innym, że nie wiedzą czegoś, co oni uważają za oczywiste.

Powyżej napisałem, że nie ma rzeczy, których nie wypada nie wiedzieć. Poprawka: Uważam, że zabierając głos na tym czy innym forum nie wypada nie znać netykiety oraz regulaminu danego forum. Krótko mówiąc, wypada nie wiedzieć, jak się zachować. Z tym jednak, nie wytykając palcami, raczej inni mają problemy.

>ą natomiast osoby, które

>dowartościowują się wytykając innym, że nie wiedzą czegoś, co oni uważają za oczywiste

tak, tak ;) np. ja :))

po co zaraz uderzać w takie wysokie zatroskane tony drogi Hiszpanie - ugryzło Cię coś?

gdyby Irek350 zadał pytanie nieco mniej prowokacyjnie to by mu zaraz odpowiedziano i nie musiałby pytać drugi raz

ja np. mam zbyt przykre doświadczenia z wdawania się w dyskusje z różnymi prześmiewcami i mądralami żeby odpowiadać za "zabawne pytania" typu "dla tych co nie wiedzą gdzie jest przód gramofonu?"

na takie pytanie można odpowiedzieć tylko - "tak, dla tych co nie wiedzą"

graaf

hm...

to jakie jest Twoje ostateczne zdanie Hiszpanie nt. etykiety? Bo się pogubiłem?

czy formułowanie pytań w taki sposób "dla tych co nie wiedzą gdzie jest przód gramofonu?" jest ok. i nie należy kolegi uprzejmie odesłać do google tylko tu cierpliwie tlumaczyć, że 2+2=4? Takie jest Twoje zdanie?

Jeśli tak - to przepraszam - Irka350 i Ciebie

graaf

-> graaf

Może Ci się nie podobać określenie, którego użył Irek350 jako dopowiedzenie do pytania. Ja zrozumiałem je jako żartobliwe. Tak czy inaczej, nie było wobec nikogo nieuprzejme.

Na pytania o zagadnienia, które czytającemu (!) wydają się proste lub oczywiste można:

- tłumaczyć, że 2+2=4 (w tym przypadku akurat wystarczyło odpowiedzieć jednym zdaniem);

- zasugerować sposób szukania tej informacji (uprzejmie i tak, by miał on z tego korzyść);

- powstrzymać się od dokonania wpisu.

Jak widzisz w pełni się z Tobą zgadząm, że jedną z możliwości jest, jak piszesz, "uprzejmie odesłać do google", jednak z niej nie skorzystałeś. Nie skorzystałeś z żadnej z powyższych możliwości, ani z żadnej innej możliwości dokonania wpisu w dobrej wierze. W zamian napisałeś coś, co ja odbieram jako niemiłe i nieuprzejme pouczenie skierowane wprost do autora postu, które nic konstruktywnego nie wniosło (cytuję: "nie dziw się, że nikt Ci wyżej nie odpowiedział - takie podstawowe rzeczy wypada wiedzieć zanim się zacznie zabierać głos na forum.

poczytaj - w sieci jest dużo informacji o gramofonach").

Po co tyle slow ? Pyta ktos o dwa ramion - oto schemat odpowiedzi:

Ukryta Zawartość

.

.

.

------------

Koniec. W wyzszych sferach uzywa sie skrotu RTFM !

Ukryta Zawartość

Hiszpan, 7 Paź 2005, 11:05

>Ja zrozumiałem je jako żartobliwe

ja nie - odebrałem je jako szydercze i prowokacyjne, pewnie mam już alergię, bo kontaktach na forum z różnymi takimi (nicków nie będę wymieniał)

w odpowiedzi na różne uszczyliwości założyłem przecież tę galerię

>powstrzymać się od dokonania wpisu

tak właśnie robiłem początkowo, odpowiedziałem dopiero za drugim razem - merytorycznie ("2+2") - w uzupełnieniu Twojego wpisu a następnie wyjaśniłem dlaczego nie zrobiłem tego za pierwszym razem - ale uczyniłem to dopiero po tej kolejnej wypowiedzi, którą odebrałem jako kolejną prowokację ("nikt mi nie umiał wytłumaczyć")

napisałem także: "poczytaj - w sieci jest dużo informacji o gramofonach" - jak to inaczej rozumieć jak nie jako odesłanie do googla?!

dlaczego zatem piszesz: "Nie skorzystałeś z żadnej z powyższych możliwości" a to co napisałem "nic konstruktywnego nie wniosło"

właśnie skorzystałem ze wszystkich trzech możliwości a Irka350 odesłałem do google dopiero po udzieleniu kierunkowej odpowiedzi typu "2+2"

a sposób w jaki odesłałem Irek350 do google był nie mniej uprzejmy niż sposób w jaki zadawał swoje pytania

napisałem wyżej - "to ja przepraszam" - nie wystarczyło - dalej mnie strofujesz :(

więc proszę Cię Drogi Hiszpanie jeszcze raz - nie strofuj mnie na okoliczność forumowej etykiety - zbyt dużo nerwów straciłem dyskutując z ludźmi, którzy nie tylko etykietę ale i regulamin mają za nic i wpisują się tylko po to by komuś osobiście dogryzać - także w tym wątku (przejrzyj sobie od początku)

pozdrawiam,

graaf

-> dudivan

Dzięki. Fajne i przydatne.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dudivan

dzięki za zdjęcie mojego micro, w latach 70-80 mial on o tyle praktyczne zastosowanie,że jako przedstawiciel

A-T na Polskę, mogłem klientowi zademonstrować różnice pomiedzy wkładkami w prawie tym samym momencie,

przełaczając tylko wejscia na pre (2 ramiona byly identyczne a wkladki różne) i klient od razu slyszal różnicę,od paru lat stoi nieużywany ramie AT1100,wkładka AT-09, pożyczyłem mój przedwzmacniacz klientowi (z dobrego

serca żeby uslyszal jak jego system moze zagrać) no i klenta okradli a ja zostalem bez pre,oczywiscie mam juz

2 nowe zamowione obudowy na pre,ale niemam czsasu na zrobienie,tym bardziej,że w miedzyczasie zmienila mi

sie koncepcja na pre do phono (ma miec wejście symetryczne pasywna equalizacja ponad 100 tranzystorów tylko

na ten stopień) i obudowa 43x10x30 wydaje mi sie zamala,cholera,żeby 10cm był glebszy!jak chcesz to wysle ci fato na priva,micro dlatego stoi nieuzywany,że pomimo tego ze odczasu do czasutrafiają mi sę rózne pre do

serwisu lub upgrade ale to nie ten dzwiek co mój pre, i sprawia mi to zbyt wielki bó.narazie dam sobie spokoj z

wklejaniem czegokolwiek na forum bo musialbym uzyc skanera mustek 4800pro,a mam nowy komuter i straszne

jaja z nim,juz dwa razy wymieniali plyte główna,jak podpinam skaner to po pewnym czasie sie zawiesza,ljuż mi się niechce go reklamowac,czekam na znajomego komputerowca żeby na nowo go skonfigurował i uruchomił jakieś sterowniki w biosie,bo niemoge przegrywać plyt CD w programie Sony architect bo nie widac napedów!

a z kolei na EACu zapieprza jak głupi pomimo zadanej predkosci np.2X

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.