Skocz do zawartości
IGNORED

JBL LX2004 - myślę o nich, czy dobre są

Janusz

Rekomendowane odpowiedzi

powiem ci że kupiłem hk i prubowałem go na kolunach CERCIN VEGA I dla odmiany ELTAXACH symphony 6,3 to grał nieżle a co do kolumn LX 2004 to bass jest słaby a jak przyprciłem VOLUME to myslkałem że chcą wyskoczyć z resorłw ale mimo to podoba mi sie ich brzmienie tylko ten bass ale własnie byłem ciekawy czy LX 2005 MA COŚ LEPSZEGO

>>miroalien

Nie uraziłeś mnie w żaden sposób. Każdy ma swoje uszy i umie nimi słuchać. Wiec każdemu się podoba cos innego. Mi akurat podobają się LX. I nie wymienię ich na żadne inne (na razie)....

Pozdrawiam

Virus

witam no wiec tak za nim zaczne swoja wypowiedz napiszę troszke na temat sprzętu jaki użyłem do sprawdzenia skuteczności

wzmacniacz - HARMAN/KARDON model HK670

kolumny - JBL model LX 2004

kabel sygnałowy - DAYTONA -modelu nie znam

kabel głośnikowy - miedziany(beztlenowy) średnica wiązki drutu 4 mm długość 8x2m

pokój 15m

więc tak większoś osób zna mniej wiecej brzmienie W/W KOLUMIENEK

ale dla przypomnienia przypomne :

PLUSY

BARDZO DOBRE wysokie tony wręcz koncertowe dobra przestrzeń i stereofonia bass udziela sie w odpowiednim momęcie nie przeciąga sie i co najważniejsze nie DUDNIĄ no i co ważne głosno i wyrażnie grają

MINUSY

Bass jest tylko dodatkiem dla muzyki nie zależnie od rodzaju muzy choć potrafi mocno i dynamicznine uderzyć w odpowiednim momęcie (np. stopka w perkusji

>>

Po podłaczeniu i sprawdzeniu prawidłowości podłączenia i właczeniu

> od razu odczułem róznice mianowicie , róznica polegała na tym że bas stał sie bardziej wyraziniejszy i nieco dynamiczniejszy (zaczołem go czuć ) co do wysokich tonów to miałem wrażenie iż je nieco obcieło ale po zapuszczeniu muzyki instrumentalnej okazało sie że nadal jest tak jak przd podłaczeniem nie sracił na przetrzeni i stereofoni .

to są wrażenia popierwszym dniu odsłuchu zobaczymy jak będzie dalej narazie wiem że ojca głowa boli od dłośnego słuchania muzy

pozdrawiam SZUMI

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.