Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie słuchawki do mp3 iRiver ifp-799?

maniak666

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam do Was pytanie jako że sie nie znam za bardzo na słuchawkach i nie wiem co wybrać. Otóż chciałbym kupić słuchawki do kwoty +/- 250 zł (jak będą kosztowały ciut więcej to nie skoczę z okna - a co mi tam to tylko II piętro ;]). Muszą być to słuchawki nauszne (obojętnie czy neckbandy czy standardowe "na głowę"). Chwilowo zwróciłem uwagę na następujące modele:

-Sennheiser PX100

-Sennheiser PX200

-Koss PortaPro

-Koss SportaPro

Szukam słuchawek do słuchania metalu i rocka na odtwarzaczu iRiver ifp-799. Fabrycznie dostałem do niego Sennheisery MX400. Z głupoty dokupiłem MX550 i żałuję bo płytki bas i nieciekawe wysokie tony mnie drażnią. Generalnie chodzi mi o słuchawki które brzmią podobnie do Sennheiserów HD200 (bo takie mam i wiem że fajnie grają). Oczywiście jeśli macie propozycje co do innych modeli chętnie poczytam Wasze sugestie. Najlepiej aby były to słuchawki dostępne w Polsce czy to w sklepie internetowym czy na aukcji.

Pozdrawiam

ManiaK

Jako ze iRiver nie ma raczej mocnego basu, a Ty potrzebujesz zestawu do metalu,to choc przykładowo px100 sa bardzo fajne i maja znacznie wiecej basu i dynamiki od mx550,to jednakze polecałbym Kosy SportaPro.Do tego rodzaju muzyki jak znalazł,zwłaszcza z iRiver,który jest gra najlepiej z bardzo dobrze ( czysto i przejrzyscie)zrealizowanymi nagraniami,a z metalem to róznie bywa,Kosy troche zneutralizuja ten mankament i dodadza potrzebnej masy dzwiekowi.

Witam,

Mam irivera h340 - próbowałem z nim wielu słuchawek łącznie z shure e3c - które były rekomendowane jako jedne z lepszych do sprzetu przenośnego. Słuchałem także kossów porta, sporta pro. Najfajniej według mnie grają beyerdynamic dt231 - posiadam je od kilku lat i w porównaniu na przykład z bardzo cenionymui shure'ami grają lepiej a cena dużo niższa. Nie wiem czy jesteś w stanie zaakceptować ich wygląd - na ulicy raczej w nich nie chodze ale jakość dzwięku 1 klasa.

link gdzie można je kupić

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z tym basem nie zartuje,porównuje jedynie do innych modeli odtwarzaczy przenosnych,bo nie wiem co wówczas o ich basie musiałbym napisac,przykładowo o panasonicu 810. iRiver ma bardzo zdyscyplinowany i kulturalny bas,nie ma on jednak takiej masy i głebi(przynajmniej w nagraniach audio) jak inne tego typu urzadzenia,owszem przy odtwarzaniu mp3 iRiver gra nieco masywniej,bardziej rockowo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.