Skocz do zawartości
IGNORED

ROTEL 02 jako preamp do GC ?

donegal

Rekomendowane odpowiedzi

Ja jeszcze nie miałem okazji, ale pożyczyłem mojego GC koledze który ma na codzień RA-02. Był pod wrażeniem tego dźwięku, ale nie zdecydował się na takie zestawienie bo GC z jego Visatonami gra za ostro.

Z technicznego punktu widzenia RA-02 ma jedną wadę selektor źródeł jest tam zrobiony na układzie scalonym, który sam w sobie ma do 0.005%THD. Pod tym względem RA-01 jest lepszy, kosztem pilota oczywiście.

Ale i tak samemu można łatwo zrobić preamp który zagra lepiej, a co najmniej równie dobrze.

Jakiś czas temu myślałem o RC-03 do GC.

Obecnie mam Azura 640A i tam z wyjscia pre- korzystam aby obsłużyć Clona. Szczerze to mam bardzo poważne wątpliwości co do jakości sekcji przedwzmacniacza w takich ustrojstwach jak mój Azur czy RA-02. Może RC-03 było by jednak lepsze ale nie miałem okazji jeszcze porównywać (wszystko przede mną)

Słuchając rozumu....

Dziękuję za odzew, bo już myślałem że nikt, nigdy, z nikim, nigdzie... Mam tego samego rodzaju wątpliwości. Spotkałem się z opinią, że potenjometr Noble potrafi czasami zagrać lepiej jak budżetowe klocki. U mnie GC miałby napędzać Bachy, budowę chciałbym zlecić i nie wiem, czy lepsza byłaby Integra, czy końcówka. No i czy szukać kupca na Rotela;-))) ?

>Foksik

A konkretnie to co miałeś na myśli pisząc o tym szmelcu? Bo ostatnim wpisem mnie nie pocieszyłeś! THD to są zniekształcenia harmoniczne? 0,005% to kiepsko czy jeszcze gorzej?

Odnoszę wrażenie, że na DIY fabryczne klocki i ich dyletantcy właściciele potępiani są z definicji.

>Foksik

No i dalej brak odpowiedzi . Nie odpowiadasz na pytania? Kończę zatem temat.

Pozdrawiam

> foni

Kolega przemas-astro ma więcej szczęścia ode mnie. Na Stereo poruszył ten sam problem, tylko z CA . Możesz rozwiać Jego wątpliwości , na pewno konkretniej, niż Foksik moje.

Dzięki za wpis, pozdrawiam.

A jakie ty masz wątpliwości?

To chyba oczywiste że jak sobie zrobisz preamp samemu to za równowartość RA-02 masz klocek o hi-endowym brzmieniu. Ale jak chcesz mieć urządzenie firmowe ładnie wyglądające, takie samo jak na zdjęciach w prasie, powtarzalne, na gwarancji i z możliwością odsprzedarzy, to na czymś trzeba było zaoszczędzić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.