Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki telewizor 32 16/9 ?

Simonello

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie: Jaki telewizor 32" 16:9 CRT w cenie do hm... 3300,- ? Byłem bardzo napalony na thomsona WB842. Zamówiłem go w sklepie www.megamedia.pl za 3149 zł , ale otrzymałem emaila , "że juz go nie mają". Jednak jestem otwarty również na inne propozycje.

P.S. Jeśli ktoś znalazłby w jakimś sklepie tego thomsona (cena do 3,3k) to proszę , żeby o tym napisał. Będę wdzięczny.

https://www.audiostereo.pl/topic/21502-jaki-telewizor-32-169/

Ja też czekam na niego chyba, bo warto. Jeżeli Ci się nie spieszy top proponuję poczekać jeszcze parę dni - i wówczas będzie raczej tańszy. Natomiast jeżeli nie to jedynym rozsądnym wyborem wydają się na dzisiaj (sprawdziłem co się dało w poszukiwaniu optymalnego odbiornika):

1) JVC 32X5 (najtańszy ze stawki, co nie oznacza że najgorszy)

2) Panasonic TX-32PX30 (do kupienia za 3599 zł)

3) Loewe Aventos 3981 (jw.)

4) ewentualnie Philips 32PW9520 za 2900 zł (ale to jak ktoś lubi Pixel View 2)

Ja jeżeli nie dostane przed świętami Thomsona skuszę się chyba na Loewe, no chyba, że Panasonic Tx-32PD50 potanieje. Radzę Ci - poczekaj - przed świętami zawsze jest taniej.

Dzieki , ja i tak czekam na opinie nieco inne tj. coś więcej o Toshibie. Do świąt nie wiem czy będę czekał , bo mi się mój obecny TV (Grundig 28"-służył 15 lat :) ] wyłącza co jakieś 15 minu , a to , wierz mi , bardzo przeszkadza ;(

Rozumiem , że JVC X5 może być naprawdę dobry , ale od tego twierdzenia odciąga mnie cena 2300 zł. Bo niby jak może być b.dobry tv za tyle , skoro też 32" JVC może kosztować 6 tys. ? No i słyszałem , że wcale nie jest taki dobry - ktoś pisał , że blado wypada w starciu z X4 (którego nestety już nigdzie nie mogę znaleźć). Natomiast thomson WB842 - tego widziałem sam i obraz był fantastyczny , rozdz. jak w LCD (Hi-pix). Może locoloco mi jakąś ładną cenę na niego zaproponuje :D

Aha , muszę jeszcze poskarżyć się na sklep www.megamedia.pl na którym już zamówiłem thomsona za 3149 zł , a oni dopiero po zamówieniu (!) powiedzieli , że już go nie mają. To po co , u licha , wystawiają go na stronę ?

JVC 32X4 może jeszcze w hoopli za 3300 zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A co do jakoci to bym się tak bardzo nie obawiał. Po pierwsze smutnš regułš jest to, że każdy następny model kineskopowy (które sš - jak wiadomo - w odwrocie) jest tańszy, bo oszczędza się na użytych podzespołach, więc różnice rzędu 2000-3000 zł przy tej samej przekštnej kineskopu nie sš niczym nadzwyczajnym, po drugie w polskiej rzeczywistoci nie ma znaczenia fakt, że dany egzemplarz jest starszy w hierarchii, po prostu za ile się kupiło za tyle się sprzedaje (nie uwzględniajšc warunków rynkowych). Zresztš zrobisz jak uważasz. Aha, w Olsztynie też nie ma Thomsona. Wyglšda na to, że na razie nigdzie go nie dostaniesz.

Oj no to szkoda , że nie mają - ale jak dzwoniłem , mówili , że mogą sprowadzić. Rozumiem , że Ty tez stoisz przed problemem kupna 32" CRT. Jeśli tak , to jaki jest Twój aktualny faworyt ?

JVC 32P40 to wydatek rzędu min. 4000 zł, więc odpada. Z cyklu marzeń na pewno faworytem nr 1 JVC HV-36P38 ale nie mniej niż 5000 zł, więc zdecydowanie odpada. Tak jak napisałem jeżeli do świąt nie uda mi się kupić w granicach 3000 zł Thomsona (ma najlepsze wyposażenie, b. dobre parametry, stolik w zestawie) to albo wariant tańszy JVC 32X5 albo Loewe Aventos 3981 (na pewno b. dobry telewizor). A propos gdzie widziałeś na żywo Thomsona?

Jak juz pisaliśmy o Loewe - widziałem jego dwa telwizory i nie zachwyciły mnie. Aha , jeszcze przypomnę o thomsonie - on ma 5 glosników i klasą zdecydowanie przewyższa X5 czy Panasonica PX10. Dlatego dziwi mnie , jakim cudem w domarze nie tak dawno sprzedawali go za 2829 zł (Eh , dlaczego ja się wtedy nie zdecydowalem ...) , a teraz kosztuje nawet do 5 tysiaków ?!

No więc tak: Zewęziłem mój wybór do kilku TV's :

1)Thomson WB 842 (chociaż nawet sie już nie łudzę , że będzie jeszcze po ok. 3 k )

2)JVC 32X5 (na pewno tak dobry ?)

3)JVC 32P40 (tylko gdyby nie ta cena...@#$%^&!)

4) ??? Philips PW9520 ???

5)no i niech będzie ten soniak FQ86.

6)a co powiecie na Sony 32 HQ-150 ?

7)Panasonic PX10 (szkoda , że tak trudno dostępny)

Proszę więc teraz o konkretne opinie na temat tych telewizorków , tylko niech będą one uzasadnione !

ja mam 32FQ86

trafiła mi się okazja tanio kupić

długo się zastanawiałem nad kupnem tv, moje opinie o różnych modelach są tutaj

Ukryta Zawartość

i tutaj

Ukryta Zawartość

myslę że w cenie do 2500 zł, lepszego nie ma, geometria w miarę poprawna, brak efektu "ducha"

jakbym miał więcej kasy kupiłbym Aventosa 3981

Ukryta Zawartość

max83

jak jeszcze czytujesz te strony to pochwal się co Ty wybrałeś

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pozostaje Ci jeszcze (skoro bierzesz pod uwagę PX10) Panasonic TX-29PX15P

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

niewiele tych różnic chyba, bo

3781 posiada inny typ kineskopu (Real-Flatline-Picture) i brak PIP, natomiast 3981 (Real Flat)

szczegółowe dane:

3781 -

Ukryta Zawartość

3981 -

Ukryta Zawartość

poniżej notowanie obuy modeli i test 3981

Ukryta Zawartość

post-1118-100002556 1170275863_thumb.JPG

post-1118-100002557 1170275862_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.