Skocz do zawartości
IGNORED

Proszę o pomoc w doborze Amplitunera

Poolak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Jestem początkującym forumowiczem i proszę o doradzstwo w sprawie kupna amplitunera.Pozbyłem sie właśnie z Piooner'a VSX-859RDS i chcę coś dużo lepszego i mocniejszego.

Z góry dziękuję za pomoc!

zależy czego oczekujesz: czy nastawiasz się na kino domowe czy na muzykę ewentualnie w jakich proporcjach na jedno lub drugie. Było pełno wątków - skorzystaj z wyszukiwarki. Poza tym nie wiemy nic: jaka powierzchnią do nagłosnienia dysponujesz, jakim budżetem i przede wszystkim jakimi kolumnami?

Nastawiam się na filmy oraz muzykę (głównie taką z szybkim basem). Jeśli chodzi o kolumny to mam woofer Mirage PS-12 oraz kolumny złożone przez pewną białostocką firmę. Wymiana ich nastąpi niebawem. Jeśli chodzi o budżet to chcę wydać do 2500pln, oczywiściue jak coś taniej znajdę, to jeszcze lepiej..Pokój ma powierzchnię 25m2.

Myślałem o firmie Yamaha i modelu 1500, ale może coś lepszego mi doradzicie.

Pozdrawiam.

Oj nie!! Przepraszam za zwłokę.. już podaję:

Audio- Video "MAX" Białystok ul Lipowa 31/33 tel 085 742 37 46

www.avmax.go3.pl

Chłopaki naprawdę robią dobrą robotę...w swojej klasie cenowej są naprawdę dobrzy.

Pozdrawiam.

Co myślicie o produkcie Harman/kardon AVR235? Czy będzie to lepsze rozwiązanie od wymienionych wyżej? Jak te amplitunery się spisują? Bo sprzedawca w sklepie bardzo je zachwalał..

A czy jest sens dokładania i kupowania wyższych modeli (np 335 lub 435). Chodzi mi o to, czy rzeczywiście zauważę różnicę między tymi amplitunerami. Oraz mam takie pytanko: który z amplitunerów tej firmy charakteryzuje się najlepszym stosunkiem jakość/cena??

Po przewertowaniu wielu stron i tematów na tym forum zastanawiam się nadal nad trzema modelami: Pioneer VSX-1015 (cena to ok 2100pln) Yamaha 1050 ( 2300PLn) H/K AVR 235 (1800pln) H/K AVR 335 (2400pln).

Podkreślam, iż nie chcę wydać za wiele, ponieważ w najbliższym czasie czeka mnie jeszcze zmiana głośników.

Który z tych amplitunerów cechuje się najlepszymi parametrami? Jak jest z odsłuchem na poszczególnych modelach?

Dziękuję i pozdrawiam..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.