Skocz do zawartości
IGNORED

Eltax Millennium 500

Fallout

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zastanawiam sie nad zmiana kolumn i rozwazam wlasnie zakup tych Eltax'ow. Czy ktos mial okazje sluchac tych kolumn? Jak one graja i czy warto je kupic?

Co do moich upodoban muzycznych to sa one dosc zroznicowane. Lubie muzyke elektroniczna z lat 80'. Techno (Trance, Dance, Electro, House itp...) Troszke Hip Hopu glownie polskiego i troszke Rocka. Tak wiec upodobania sa rozlegle. Zalezy mi na dobrym i glebokim basie i nie meczacej gorze. Wiadomo w tym przedziale cenowym (ok 800zl) nie bedzie rewelacji ale staram sie kupic cos mozliwie najlepszego. Pokoj ma okolo 12 m2.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/21653-eltax-millennium-500/

Najlepszym sposobem na sukces jest przesłuchanie kolumn w sklepie i to na własnym sprzęcie. Ja osobiście słuchałem ostatnio pare par kolumn i narazie niemoge się zdecydować ale powiem, że eltaxy (niepamiętam modelu ale wiem że para kosztowała 499zł)grają jakoś dziwnie, zdawało mi się że brakowało im góry a dół był nieczysty i zagłuszony. Natomiast najbardziej jeżeli chodzi o bas to mi się podobał dźwięk Tonsil Maestro 130 (wersja z br z przodu) 499zł sztuka w mediamarkt. Tannoy F2 grają fajnie ale trzeba podstawki dokupić do nich, chociaż bass-reflex z przodu umożliwia ustawienie ich na półce. Ale do muzki typu hardstyle niepolecam. Rubicon RP-26 grają dobrze jak na 900zł za pare ale zdawało mi sie, że brakuje im troche basu. Wharfedale DIAMOND 8.3 grają czysto, wyraźnie lecz kosztują niecałe 1300zł. Ostatnio zmieniłem moje zdanie na temat kolumn podstawkowych. Te małe cudeńka potrafią zagrać lepiej niż niejedne podłogówki.

A jednak Ktos sie odezwal :)

Niestety nie mam mozliwosci odsluchu tych kolumn. Zainteresowalem sie nimi bo moge jedynie polagac na parametrach jakie podaje firma (glownie chodzi o wage 18kg) bo reszta to wiadomo jak im pasuje tak napisza. Jesli tyle waza to moze ich budowa jest nienajgorsza, ale wiadomo wage mozna zawsze zwiekszyc wpychajac byle co ;)

Dzieki za odpowiedz, popatrze nad tymi kolumnami ktore wymieniles, moze na cos sie zdecyduje.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.