Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner do 1000zł

Amun

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chce kupić amplituner do kina domowego w cenie do 1000zł tylko jaki?

Jako dvd bedzie podłaczony panasonic S-295 lub S-49 .

Jakie do tego głośniki ( też jak najtańsze) - niestety nie mam w tym rozeznania. Może zaproponujecie jakieś zestawy.

https://www.audiostereo.pl/topic/21657-amplituner-do-1000z%C5%82/

w tej cenie nie masz za dużego wyboru, ale jak kupisz YAMAHA RX-V 457 za 1050 zł to powinieneś być zadowolony, ewentualnie PIONEER VSX-515 za 999 zł, no i chyba najlepsza propozycja DENON AVR-1706 za 1070 zł (wszystkie ceny z allegro)

Panasonic SA-HE75 - ok. 1099pln

Jak duzy masz pokoj? Mozesz do tego dokupic rowniez zestaw Panasonica SB-TP20 (ok. 1000pln).

Polecam bo sam mam i jest to wyprobowane. Niestety kupilem cyfrowy amplituner, ktory nie ma sily wyciagnac maksimum dzwieku z kina domowego. SA-HE75 powinien to zrobic bez problemu.

Sproboj poszukac jakiegos zestawu kolumn KODA - nie wiem jaki masz budzet na glosniki.

Jezeli masz gdzies bliko do EuroRTVAgd to przejdz sie i sprawdz czy nie wyprzedaja SA-HE100 - sa to nowsze modele niz SA-HE75. I w tej chwili w cenie ok 1K PLN.

Jedyna wada to taka, ze to prawdopodobnie egzemplarze wystawowe...

Dzieki za podpowiedzi.

Co do pokoju to mam 4 na 6 metrów. Kase na głośniki cięzko określić. Wszystko zależy od Żony :-)

Raczej nie stać mnie na drogi sprzęt. Z tego co piszecie to amplituner Panasonica nie jest taki zły.

Zna ktoś jakieś tani sklep ze sprzętem w Krakowie bo Media i Euro chyba do tanich nie należa.

Nie wiem tylko po co polecacie koledze amplituner Panasonica? Tylko dlatego, że mieści się w zakresie cenowym? Panasonic robi dobre produkty, ale amplitunery akurat do nich nie należą...

A jest jakis ustalony szyk odpowiedzi na forum? ;-)

Polecam na zasadzie "bo jak dla mnie to Panasonic jest niezly". Jestem uzytkownikiem i fanem marki. Wiem, ze sa inne i lepsze. Ale polecam.

Kolega ma maly pokoj jak widzisz...

Teraz kolega powinien poszukac testow i opinii Panasonica, Yamahy i Denona.

A nastepnie zrobic odsluch w sklepie i dopiero wybrac. Nieprawdaz? A noz widelec mu sie spodoba ten Panasonic?

oczywiście, że powinien polegać na swoich wrażeniach. Ale nie ulega wątpliwości, że o ile odtwarzacze DVD Panasonica cieszą się zasłużenie dobrze opinią, o tyle amplitunery już nie.

Zgadzam sie Psze Pana z Pana zdaniem i ciesze sie, ze zgadzamy sie co do odsluchu. Ale niech sam to nasz kolega oceni i niech ma mozliwosc ocenic pelen zakres.

Ja tam np. lubie miec komplecik roznych komponentow zrobiony przez jedna firme :) Takie zboczenie.

Jakbym sie przejmowal to bym sie leczyl - a ja sie tu zarazam codziennie :)

Ostatnio u kolegi montowalismy kino domowe oparte na Denonie. Jak znajde dane amplitunera to podam na forum. Caly zestaw (ampl + dvd) kupiony okazyjnie za 1200pln :) Amplituner 6.1 (m.in. DTS-ES, NEO, itp.)

To bylo by warte uwagi. Obawiam sie jednak, ze przy tak malej kubaturze pokoju to bedzie za "mocny" sprzet.

Nie chciałem wywoływać kłótni :-)

Macie racje poszukam po euro i media tych sprzetów odsłucham i zdecyduje. Ale faktycznie coś w tym jest żeby wszystko mieć tej samej firmy.

a jaki taniiii zestaw kolumn polecicie ?

To nie klotnia - wymieniamy poglady - krew sie nie leje :)

Ile to jest tanio? Jaki budzet? Wydaje mi sie, ze przy takiej malej powierzchni nie bedziesz chcial czegos duzego - bo zabierzesz sobie dodatkowa powierzchnie. Masz juz jakis pomysl na ustawienie / podwieszenie?

Moj pokoj ma 20m. Ten zestaw co ja mam (Panasonic SB-TP20) ma male kolumienki, jedynie subwoofer ma duze gabaryty. Niestety jest to wynik kompromisu z zona (mialo byc "male i srebrne" - zamiast duze i drewniane, grhhh!!!). Kolumny mozna podwiesic albo wkomponowac w zabudowe pokoju. Niestety - kosztuje 1000pln

Popatrz co oferuje KODA.

Czy ja wiem 4 na 6 m to pokój 24 m2 kwadratowe. - dla mnie to salon (chociaż jak sie zastanowić to bedzie to chyba wiecej - zmierze jak wróce do domu).

Głosniki to max 1200 zł tak myśle ale "życie" może to zweryfikować jak u ciebie worst.

zle przeczytalem myslem ze 4-6 m kwadratowych :)

Sorry. Mamy porownywalne pokoje.

Zobacz najpierw KODA potem ELTAX. Jak cos wymysle to dam znac. I na te Panasoniki popatrz...

ps.: no ZONA tez ZYCIE :) ale rownie dobrze weryfikuje...

jesli chodzi o kolumny, jako ze tez szukalem ostatnio w tej klasie cenowej- moge polecic (przynajmniej w tym budzecie mi sie spodobaly) 2 zestawy.

Wharfedale Crystal cr40, cr10, center, cena okolo 1300zl

Rubicony Rp-16 (5.0) proponowali mi je w salonie jako dodatek do zestawu (KD) w cenie 1100, co jak sie pozniej dowiedzialem byla calkiem, calkiem atrakcyjna propozycja :)

Przesluchalem tez inne ciekawostki (minn eltaxy summit, discovery, wharfedale diamondy 8.4- te wafle juz troszke drozsze ale chyba warto) i w tym budzecie pozostaly mi wlasnie powyzsze propozycje. Oczywiscie musisz sie wybrac do sklepow i posluchac samemu :) Ja dozbieralem do diamondow.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.