Skocz do zawartości
IGNORED

Włodek Pawlik w Kongresowej

Stryjecki

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj o godzinie 19.00 w warszawskiej Sali Kongresowej wystąpi Włodek Pawlik ze swoim trio (Cezary Konrad - perkusja, Paweł Pańta - bas). Po raz pierwszy będzie można usłyszeć na żywo część materiału z najnowszej płyty "Anhelli", która ukaże sie 9 lutego (w tym dniu odbędzie sie koncert "Anhelli" w Filharmonii Narodowej). Tego samego wieczoru, w dalszej części konceru zagrają Jason Moran i Chick Corea. Gorąco polecam.

https://www.audiostereo.pl/topic/22145-w%C5%82odek-pawlik-w-kongresowej/

Ja troche z innej beczki - zastanawiam sie skad slychac bylo w kongresowej wczoraj odglosy dyskoteki . Siedzac w 18 rzedzie czulem jak siedzenie podrygiwalo w rytm muzyki bum bum lup lup i bynajmniej nie byla Charlie Haden's Orchestra:) Czy ktos tez to slyszal?:)

Pozdrawiam,

Michal

Pawlik w porządku, ale program wymaga lepszego ogrania, może na koncertach? Dobrze, że ten znakomity pianista znowu gra.

Jason Moran rewelacja! Dawno nie słyszałem tak radosnego, ciekawego i od 'niechcenia' zagranego bluesa na topowym poziomie. Dla mnie super.

Z koncertu Chicka wyszedłem, porażka.

Koledzy Audiofile,

Bardzo jestem ciekaw Waszych opini na temat oceny brzmienia muzyki z obydwu koncertów vs audiofilskie

płyty tego gatunku. Czy był dźwięk klasy HI-FI czy HI-END.

Pozdrawiam uczestników koncertu.

PS. Pan Pawlik krótko - był dobry.

Generalnie brzmienie bylo ok. Przy Serafinskiej slychac bylo trzaski z mikrofonu. Hmmmm sluchanie w domu to jak ogladanie wystepu przez lupe. W moim przypadku:

1. w domu duzo lepsza lokalizacja zrodel pozornych i stereofonia

2. na koncercie wieksza dynamika, szybszy atak i uderzenie - jak mialo byc ostro bylo ostro:)

3. na koncercie w przypadku kilku instrumentow zaczynal sie metlik:) jak grala orkiestra to carli bley zupelnie nie bylo slychac - moze to pan od konsolety ja wyciszal:)

Generalnie w kongresowej slychac bylo niezle - moze dlatego ze mialem dobre miejsca - pewnie Ci co byli przy samej scenie slyszeli wiecej z odsluchow i mieli lepsza stereofonie:)

Michal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.