Skocz do zawartości
IGNORED

Shure E2 - referencja na każdą kieszeń?

graaf

Rekomendowane odpowiedzi

E2 moze sobie zakupie, z czystej ciekawosci.

Westonow 3 nie sluchalem, natomiast moge Ci powiedziec ze Triple Fi to juz bardzo wysoka polka.

generalnie kupowanie tanich IEMow armaturowych troche mija sie z celem, chyba ze uwielbiamy srednice. Sam mam Zen Aurvana i do wokali miodzio.

Co do duzych sluchawek - mysle ze musialbys sprobowac AKG K701, bayerdynamic DT880Pro. A moglyby Ci sie nawet spodobac CAL! recabled. Grado nie sa raczej cieple. Do tego niekoniecznie do Twojej muzy.

Powiem tak porownujac Triple Fi o innych IEMow z single-driver nie ma co zbierac z tych drugich, porownujac z kolei do dobrych nauszniakow ala DT990Pro nie ma o czym mowic, wygrywaja duze.

@nightwing

>>Zatem ja chyba zostanę przy IEM (tylo kupię dobrego DACa i dobry wzmak słuchawkowy)

>

>ale PO CO skoro ze wszystkim grają tak samo dobrze?

Dobre źródło to podtstawa... z gówna bata nie ukręcisz :-)

Podejrzewam, że jednak dobry DAC+dobry wzmacniacz da różnicę łatwą do wychwycenia na IEM.

Ja testowałem raczej bardzo średnią półke... i stąd wydaje mi się że grało praktycznie wszystko tak samo.

Teoretycznie dobre źródło powinno oddawać materiał tak jak jest nagrany (i to bez znaczenia co robi za transport a co za DAC'a) ale w praktyce dochodzą takie rzeczy jak jitter i tor audio DAC i wzmacniacza + dopasowanie do słuchawek np. UM2 grają trochę ciepło i jak wzmak/dac bedzie również ciepły to może wyjdą z tego kluchy :-)

Ps. Muszę się udać do kolegi (na referencyjny odłuch z moich um2) - ma cały sprzęt einsteina

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (kolumn nie pamiętam) a z odsłuchu na kolumnach to mogę powiedzież że było gienialnie...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>>kopaczmopa, 23 Sty 2009, 11:59

>E2 moze sobie zakupie, z czystej ciekawosci.

daj znać gdybyś kupił czy chociaż posłuchał - może mógłbyś mi coś poradzić

>>mirhon, 23 Sty 2009, 12:13

>Dobre źródło to podtstawa... z gówna bata nie ukręcisz :-)

>Podejrzewam, że jednak dobry DAC+dobry wzmacniacz da różnicę łatwą do wychwycenia na IEM.

>Ja testowałem raczej bardzo średnią półke... i stąd wydaje mi się że grało praktycznie wszystko tak

>samo.

ale czy źle? czy "jak gówno"? może i da różnicę ale czy na lepsze i czy wartą inwestycji? takie pytania retoryczne, rzecz jasna

pozdro!

prawde mówiąc jestem już nieco desperado

próbowałem wszystkich tych słuchawek, które chwalił "Mr E2c" graaf - zmodyfikowanych Fostexów T50RP, AKG K240M, Beyerów DT150, Grado SR225 ale jak dla mnie to zero trafień - same pudła!

Fostexy są nienaturalnie gładkie i jakby bez życia, to chyba jakieś problemy z dynamiką - i mikro i makro, może jako narzędzie do pracy są dobre, ale do słuchania muzyki nie za bardzo się nadają jak dla mnie

tak samo AKG - jako narzędzie do pracy ok, ale sa po prostu wycofane, anemiczne a także nienaturalnie rozjaśnione, mogą być przyjemne do takiego "emeryckiego" słuchania klasyki, ale nic poza tym

Beyery są niezłe, nie przeczę ale w porównaniu do tego co lubię w Shure mają odchudzoną średnicę i jednak są zbyt rozjaśnione, no i "basisko" z nich "wyłazi" na niektórych nagraniach

Grado - no "fajne" słuchawki, ale "fajne" to niestety idealne określenie - jak dla mnie infantylny kolorowy dźwięk do rocka, nawet nie tak bardzo chudy, ale zdecydowanie zbyt miękki i okrągły na dole i średnicy i z górą w istnym "technicolorze" ;)

co dalej?

Miękki i okrągły bas w SR225? Do czego Ty je wpinałeś? Jak dla mnie jest on krótki i kopiący. Spróbuj Grado SR325i, to jest znaczny krok naprzód względem modelu niżej - lepsza przestrzeń, ewidentnie twardy bas, precyzyny sopran, dźwięk znacznie bliżej hi-endu niż festynu.

>>michelangelo, 23 Sty 2009, 16:46

>Miękki i okrągły bas w SR225? Do czego Ty je wpinałeś? Jak dla mnie jest on krótki i kopiący.

>Spróbuj Grado SR325i, to jest znaczny krok naprzód względem modelu niżej - lepsza przestrzeń,

>ewidentnie twardy bas, precyzyny sopran, dźwięk znacznie bliżej hi-endu niż festynu.

przecież wszystko zależy do czego się porównuje!

w PORÓWNANIU do basu E2c bas 225 jest odczuwalnie miękki i zaokrąglony, to są może efekty subtelne, ale przecież w tym hobby rzeczy subtelne robią różnicę,w tym przypadku dla mnie istotną

zgadza się - droższe Grado są zdecydowanie lepsze pod tym względem, słuchałem (za wyjątkiem nie GS-1000), ale są niestety jeszcze bardziej rozjaśnione i podkolorowane

• 5 miesięcy później...

Czy ja śnię? Przyzwoite postaci wracają na forum, po prostu kapcie spadają...

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

>jak godzinę temu na audiohobby.

Jeszcze istnieje? Same zaskakujące wieści dzisiaj.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.