Skocz do zawartości
IGNORED

Sony DVP S9000ES kontra NS999ES

ChUmI

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Powoli zastanawiam sie nad wymiana odtwarzacza i zastanawiam sie nad wyborem pomiedzy dwoma modelami Sony: DVP-S9000ES lub DVP-NS999ES. Chce kupic odtwarzac wieloformatowy poniewaz taki tez mam obecnie co sprawilo ze moja kolekcja muzyki tez jest wieloformatowa - poza CD mam troche muzyki na SACD i koncertow na DVD ... W zwiazku z tym chcial bym was zapytac czy ktos mial do czynienia z ktoryms z tych odtwarzaczy ??? Byl bym bardzo wdzieczny z wszelkie opinie i uwagi :) Szczegolnie odnosnie pracy mechanicznej czesci - napedu - co do elektroniki to juz zakladam na samym starcie bede cos modyfikowal :)))

https://www.audiostereo.pl/topic/22304-sony-dvp-s9000es-kontra-ns999es/

"A tak na marginesie , to wątek stereo , nie sacd , czy dvd :("

BRODA ~ w czym problem z tym stereo ??? czy SACD to nie stereo ??? a czy DVD to nie stereo ??? chyba mylisz kolego pojecia ... bo niebardzo rozumie ... slucham plyt SACD glownie w stereo a sluchajac koncertow z DVD tez przewaznie mam konfiguracje stereo - cala reszta mojego systemu jest stworzona glownie do sluchania muzyki w stereo wiec w czym problem ???

... czy nikt z was nie mial bezposredniego kontaktu z tymi odtwarzaczmi ? :)

BRODA ~ a jeszcze tak na marginesie to Sony robi wlasnie bardzo rozne odtwarzacze ... te najtansze modele to faktycznie tandeta :( ale gorma polka Sony, taka jak starsze wysokie modele ES to jest bardzo wysoka klasa - nawet w stosunku do ich ceny. Dlatego wlasnie pytram o opinie ludzi ktorzy mieli stycznosc z modelami ktore mnie interesuja :) Fakt ze jestem w pewnym sesie milosnikiem tej marki a moj NS900V potwierdza jej klase - po niewielkiej przeroce gra naprawde wysmienice w stosunku to tego ile za niego zaplacilem :) i to nawet jezeli chodzi o dzwiek z klasycznych plyt CD - nie mowiac o SACD :)

Posiadam dwa odrębne systemy , pierwszy to czyste nieskażone stereo , a drugi to namiastka kina z DVP-S9000SE , wybrałem to dvd poniewaz w chwili jego zakupu był najlepszym ( stosunek cena/jakość moim zdaniem ) dvd/ sacd na rynku .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.