Skocz do zawartości
IGNORED

Harman Kardon HK6650R

pietro4

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Gorąca prośba do szanownych forumowiczów o jakiekolwiek opinie na temat w/wym wzmacniacza. W wyszukiwarce cisza o tym modelu :)

Miałem okazję wczoraj go posłuchać wraz z kilkoma innymi klockami i bez mrugnięcia pokonał Denona 925 , stary dobry model Luxmana i w zasadzie również ( niewiele , ale też ) Rotela RA931.

Straszne zwierzę z 70 A prądu w rezerwie potrafiące impulsem basowym zrobić z podłogówek subwoofer ;) i jednocześnie słodkie , przestrzenne i muzykalnie delikatne kiedy trzeba.

Będę wdzięczny za wzelkie opinie - brzmienie , budowa (jakie ma końcówki mocy w porównaniu z Rotelem ?) , awaryjność , modyfikowalność , itd...

Jest droższy od Rotela ale nie wiem czy nie warto ...

Użytkowników RA 931 również zapraszam do wypowiedzi.

Z góry dziękuję

Pozdrawiam

Pietro4

https://www.audiostereo.pl/topic/22350-harman-kardon-hk6650r/

Mój kolega posiada HK6350R, jest to ta sama linia tylko nizszy model to dobry wzmacniacz. Tony niskie kontroluje bardzo dobrze nawet na duzej glosnosci, srednie czyste, wysokie detaliczne. Ogolnie HK6350R gra dzwiekiem poukladanym i równomiernym na całej szerokości pasma. Ktoś może sie przyczepić do wyższych rejestrów, że są szeleszczące tudziesz "chrupiące" lecz ja tego nie zauważyłem, nawet w moim HK630. A twoj z regoly ze to wyzszym model serii powinien byc jeszcze lepszy :)

Ogólnie do 500zł polecam.

Tu masz trochę informacji o wzmacniaczach HK - ale tego modelu nie ma :| - moze wczesniejszy model jest podobny?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam i dziękuję za odpowiedź.

Prawda jest taka , że przytargałem do domku tego Rotela. Nie jest to jednak RA 931 jak pisałem , tylko

RA 930AX.

Jednak mimo nieco gorszego basu przewyższył Harmana czystością instrumentów , barwą i przestrzenią. Zadziwiający jest też tak wielki duch w tak małym ciele :) O jakżesz toto potrafi p.......ąć dynamiką , aż żebra trzeszczą ...a tylko 35 W mocy. Czytałem o skłonnościach 931 do podbarwiania wysokiego basu , lub niskiej średnicy. Ja u tego modelu nic takiego nie stwierdziłem , w każdym razie nic coby przeszkadzało w słuchaniu.

Z pobieżnych oględzin rażą dwa Rubycony w zasilaniu. Może je wymienić i będzie jeszcze lepiej ?

Jeśli tak to na jakie ?

Nie rozłącza głośników po włożeniu słuchawek. A to ciekawe , czyżby gniazdo było pominięte ???

Chyba , że głośniki podpiąć do Gniazd "REMOTE" i wyłączyć przyciskiem na panelu przednim ?

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.