Skocz do zawartości
IGNORED

Różnice pomiędzy DVD SAMSUNG 945 a 950

NickSon

Rekomendowane odpowiedzi

Podobno

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Dodano złącze anynet, czyta polską czciąkę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

HD950 nie ma Dcdi Faroudia tylko jakiś inny scaler - Zoran(?) (chyba tak to się nazywa). Jeśli chodzi o tor audio to hd945/950 i 745/850(?) mają zdaje się takie same. Nowszym modelom dodano możliwość regulacji ustawień video (ostrość, kolor, coś z czernią itp). Mam 950 od jakichś 2 mieś i na razie wszystko wszystko mi czyta łącznie z polskimi czcionkami (napisy: .txt, .srt (100%) i prawdopodobnie .sub). Napisy i film muszą być w jednym katalogu (tzn jak divx słada się z 2CD i mam to nagrane na DVD to każda część (film+napisy) musi być w odzielnym katalogu, bo nie da się zmiecić pliku z napisami - to chyba jedna z większych wad tego odtwarzacza). Ogólnie polecam.

Chodziło mi o to, że hd 850 nie jest nowszą wersją 745 ( nie odczytuje formatów dvd-audio i sacd)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Tutaj znalazlem dosc wyczerpujacy opis zalet, problemow i porad zwiazanych z HD 950:

Ukryta Zawartość

Uwaga: omawiajac roznice odnasza sie tam do amerykanskich oznaczen modeli np. 941

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

To ciekawe, w intrukcji pdf zassanej ze strony:

Ukryta Zawartość

nie ma słowa o Eurozłączu (na rysunkach też nie ma takiego gniazdka), co innego w instrukcjach ze strony:

Ukryta Zawartość

Czyżby były dwie wersje tego samego modelu?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

=> pawelb

a zastanawiałeś się dlaczego to się nazywa Eurozłącze ? :-)

to standard europejski w usa np już nie kazde urzadzenie posiada takie gniazdo, sprzedawane w polsce i europie mają

Do tego adresu, z którego ściągnąłem pdf do amerykańskiej wersji doprowadziła mnie polska strona (w poszukiwaniu fw. do 950-ki).

Co to jest eurozłącze i skąd ta nazwa to wiem - choć komputer ponoć niszczy szare komórki, to mnie jeszcze trochę ich zostało, ale za podpowiedz dzięki.

• 2 miesiące później...

Czesc,polaczylem samsunga z projektorem sanyo plv Z1 i wlaczylem progressive scan .Oczekiwalem duzo lepszego obrazu a dostalem rozmyty i nieostry.Moze mi ktos powiedziec co sie dzieje?

W 945/950 Menu->Function->FrontDisplay->Off - BTW przetłumaczono to na "Ekran przedni" - str. 28 instrukcji.

Ale wyłączanie za każdym razem jest upierdliwe. Sam zastanawiam się na pomysłem z plastrem :)

OK, dzieki, rzeczywiscie dziwnie opisane...

A czy probowaliscie odtwarzac pliki .avi lub inne zapisane w 720p lub 1080i? Czy takie rozdzielczosci mozna wyswietlac tylko z komputera?

Ja próbowałem zwykłego divxa tylko z duża rozdzielczością - coś koło 900x500 i nie poszło. Nie pamiętam czy żółty czy zielony ekran miałem. Ale to w 945 - może w 950 coś poprawili.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.