Skocz do zawartości
IGNORED

Cyfrowe Procesory Dźwięku

Heban

Rekomendowane odpowiedzi

Na stronie jednego z dystrybutorów sprzętu audio/video są w promocji cyfrowe procesory dźwięku Yamahy - Yamaha YSP-800. W sumie pomysł bardzo fajny - wszystko w jednym malym urzadzeniu wielkosci malutkiego glosnika. Mi to bardzo odpowiada szczególnie ze nie mam miejsca w bloku na ustawianie zestawów kina domowego. Przemawia do mnie też to, że w sumie nie jestem jakimś wielkim fanem kina domowego - raczej melomanem.

Chcialem jednak zapytać kolegów jak to gra. Zdaje sobie sprawę, że takie jedno urządzonko nie może zastąpić w sposób godny - kina domowego z prawdziwego zdażenia, ale czy do domowych (blokowych) warunków to urządzenie faktycznie się sprawdza ? Czy faktycznie efekty generowane przez ten procesor są realistyczne i robiące wrażenie - czy może jest to tylko lepszy glosnik chucząco buczący ? Pytam bo niestety poza audioshow nie mam czasu łazic po sklepach i sluchac.

Cena też wydaje się być atrakcyjna, szczególnie ze odpada mi zakup amplitunera i kolumn. okolo 3500 za tanszą wersję. Nie daje linku zeby nie bylo ze reklama czy cos. Bardzo proszę o opinię.

https://www.audiostereo.pl/topic/22404-cyfrowe-procesory-d%C5%BAwi%C4%99ku/

>w promocji cyfrowe procesory dźwięku Yamahy - Yamaha YSP-800. W sumie pomysł bardzo fajny - wszystko w jednym malym urzadzeniu wielkosci malutkiego glosnika

to nieporozumienie!!! to ustrojstwo jest wielkosci sporego amplitunera i zawiera jedynie dekoder (DD, DPL..) + 3 koncowki mocy: 2 na tyly + 1 na centralny, tak ze nie ma mowy o wszystkim w jednym ustrojstwie...

xajas

www.jaschiks.com

Yamaha YSP-800

Cyfrowe procesory dźwięku to rewolucyjne systemy kina domowego nowej generacji. Dzięki niezwykle zaawansowanej technologii Yamaha, stosując tylko jeden, płaski komponent możesz stworzyć w swym pokoju kino, którego efekty specjalne czuć będziesz całym swoim ciałem. Nie musisz już podłączać wielu urządzeń, zastawiać pokoju niezliczonymi głośnikami ani też potykać się o nieestetyczne kable. Wybierz jeden z dwóch modeli, dołącz do swojego telewizora, a stworzy on znakomite, wielokanałowe kino domowe, pozostając praktycznie niewidocznym. Po co więc płacić za nieestetyczną stertę urządzeń konwencjonalnego systemu, jeśli cyfrowy procesor dźwięku Yamaha kosztuje tyle samo? Odwiedź jeden z naszych salonów, a przekonasz się sam o wyjątkowości tego urządzenia. Zapraszamy na imponującą prezentację.

Cyfrowy Projektor Dźwięku Yamaha YSP-800

• Możliwość odtwarzania prawdziwego dźwięku surround

• Kompaktowa i smukła obudowa, idealnie pasująca do 32'' telewizorów

• Brak konieczności podłączania dodatkowych wzmacniaczy i głośników

• SmartBeam: automatyczny system kalibracji dźwięku

• 5 trybów odsłuchu

• 3 programy DSP: Movie, Music i Sports

• Dolby Digital, Dolby Pro Logic II, DTS Neo:6

• System TruBass.

a jeśli chodzi o wymiary to W x H x D ( 800 x 153 x 115 ) 9 kg - no malutkie to to nie jest ale tez jakby porownac z normalnym amplitunerem i 5cioma glosnikami i kablami do nich ....

No ale warte to to coś czy nie ?

to nie jest zaden procesor tylko "digital sound projector", naprawde to jest aktywny glosnik centralny imitujacy surround... Slyszalem to wielokrotnie i mnie nie zachwycil, wole tradycyjne zestawy kolumienek na sciane + sub, zwlaszcza ze cena YSP-800 jest taka, ze mozna juz miec zestaw Definitive Technology ProCinema 100, ktory rozwala pseudo surround yamahy niemilosiernie (jeden z najlepszych zestawow na sciane jaki slyszalem)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.