Skocz do zawartości
IGNORED

Epos + Rotel lub NAD, a jaki CD player?

lestar

Rekomendowane odpowiedzi

To mój pierwszy wpis na tym forum. Zacząłęm od niedawna raczkować jako audiofil, a teraz chce postawić pierwsze kroki i proszę o pomoc. Od dawna zupełnie mi obrzydło słuchanie muzyki z mojego kombajnu stereoficznego Sony. Znajomi maja rózne tam systemy home theater, ale ja nie jestem wielbicielem TV ani Video, a przy tym denerwuja mnie przesadne dudnienia subwooferów. Zacząłem sie zastanawiac nad kupnem jakiegos sprzętu sterefonicznego z którego dobywałby sie miły i przyjemny głos. Zupełnie przypadkowo trafiłem na prawdziwego znawce w branży. Poprosiłem go o poradę jaki wzmacniacz wybrać w cenie do $500 (mieszkam w USA). Polecił mi jako najtańsze wzmacniacze Rotel RA-2 lub NAD C320BEE do wyboru, oraz głośniki Epos ELS3. Szczególnie zachwalał Eposa. Ponoć te małe kolumny dorównują jakością dźwieku tysiącdolarowym kolumnom. No i stało sie kupiłem tego Eposa. Podłączyłem go do pożyczonego Technicsa SA-AX920 i oniemiałem z wrażenia. Nie przeczuwałem nawet że, można słuchać tak pięknego brzmienia. Zasilałem to byle jakim kablem podłaczonym do komputera z którego puszczałem internetowe radio i płyty CD. Zdaję sobie sprawe ze taka konfiguracja to absolutna profanacja muzyki, a moja wyobrażnia zaczęła mi podpowiadać co to sie stanie, gdy dokupię do głosników Rotela lub NADa, no i przyzwoity odtwarzacz CD. Przeczytałem wypowiedzi tuteszych forumowiczów na temat tych wzmacniaczy, byłem tez w salonie audio. Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu kupię kto wie czy nie Rotela. Natomiast zupełnie nie mam pojęcia jaki CD player dokupić. Chciałbym zmieścić sie w 300$, przy czym nie kupować playera, którego możliwości mój sprzęt nie byłby w stanie wykorzystac, a równocześnie niechby on w pełni wyciągnął możliwości mojego sprzętu. Bardzo proszę o poradę co wybrać. Byłbym bardzo rad gdyby któryś z forumowiczów został moim guru i pomógł mi uniknąć błędów na początku mojej audiofilskiej przygody. Mój adres e-mail: [email protected]

https://www.audiostereo.pl/topic/22499-epos-rotel-lub-nad-a-jaki-cd-player/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.