Skocz do zawartości
IGNORED

Tonsil Scherzo ? Czy inne ? 600zł

hazel

Rekomendowane odpowiedzi

No to tak.. mam kwote 600zł i chcialbym kupic jakies kolumny no lepsze od Tonsil Altus 110. Myślalem nad Tonsil Scherzo 350. Podobaja mi sie nawet :D mają podobno bass dobry a tego w muzyce techno niemoze brakowac (słucham tylko i wyłacznie techno) Moze znacie jakies lepsze kolumny w tej cenie ?? Mam wzmacniacz Sony TA-F350ES

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi =)

https://www.audiostereo.pl/topic/22598-tonsil-scherzo-czy-inne-600z%C5%82/

Do techno polecam Ci bardzo budżetowe kolumny Clatronic sprzedawane w sieci sklepów Real ostatnio za 279zł/para. Znam gościa co kupuje ich duże ilości, przykleja swoje logo i sprzedaje to po 499zł lub nawet drożej. Testowałem je nawet w domu, bo nie mogłem mu uwierzyć, że mogą jakoś grać. Brzmienie ich jest zdecydowanie lepsze od Sherzo ( bas nie dudni, soprany są czystsze). Moc mają wystarczającą by ogłuchnąć. Dla fanów techno ich dźwiek będzie zadowalający. Co ambitniejsi mogą wstawić lepszą zwrotnicę ( fabrycznie jest tylko 1 kondensator) i lepiej wytłumić środek. Przednia ścianka jest MDF! Kolumna zawiera 2 głośniki 17cm na zawieszeniu gumowym, więc powinny wytrzymać długo ( nie to co parciejące Sherzo). Głosniki są tej samej klasy co w kolumnach, których linki podałem. Gwizdek to jest tekstylna kopułka 2,5cm. Ogólny wygląd jest moim zdaniem atrakcyjny (są też czarne wersje), oklejone bardzo dokładnie i naprawdę dziwię się, że komuś chciało się robić takie kolumny za tak smieszne pieniądze. u handlarzy na Wolumenie i Allegro musisz przepłacić za to co najmniej 2 razy tyle. Kitu nie wciskam. Idź do sklepu, podłącz je sobie i posłuchaj.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ps. nie słyszałem o wzmaku TA-F350ES ( może masz TA-F530ES ? )

post-9741-100000402 1170279353_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.