Skocz do zawartości
IGNORED

GRADO? GOLDRING? SUMIKO? AT?

rapatapatoja

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM,

dokupilem niedawno gramofon Lenco L452 do mojego zestawu (Rotel RA921, ALR 2M), i planuje wymienic w nim wkladke - obecnie zamontowany Ortofon gra troche gorzej niz przyzwoicie, malo dynamicznie, bardzo matowym, okrojonym dzwiekiem..., mysle nad zakupem ktoregos z nastepujacych systemow: goldring elan, grado black, sumiko oyster, at-95e (zdaje sobie sprawe, ze to najtansze modele, "uznanych" producentow, ale przypuszczam, ze zagraja lepiej, badz z wiekszym charakterem, niz przykladowo, dj'skie shure'y...). muzyka przerozna, od hiphopu przez XX. wieczna klasyke i muzyke etnograficzna, po wspolczesne eksperymenty elektroakustyczne... z gory dziekuje za wskazowki!

pozdrawiam!

r.

https://www.audiostereo.pl/topic/22862-grado-goldring-sumiko-at/

Mam tylko pytanie co masz do zarzucenia tzw DJ skim shurom. Podaj symbole wkładek.Klasycznie dJ to white label i m44-7.A skoro hip hop też , to raczej powinny pokrywać oczekiwania.Z tego co słuchalem to 44 jest wyjątkowo mocna i dynamiczna. ,a to że tylko do 17 khz , to i tak fizjologia słuchu nie puści więcej.

WITAJ,

conri, 28 Lis 2005, 21:42

>Mam tylko pytanie co masz do zarzucenia tzw DJ skim shurom. Podaj symbole wkładek.Klasycznie dJ to

>white label i m44-7.A skoro hip hop też , to raczej powinny pokrywać oczekiwania.Z tego co

>słuchalem to 44 jest wyjątkowo mocna i dynamiczna. ,a to że tylko do 17 khz , to i tak fizjologia

>słuchu nie puści więcej.

sluchalem m44, ktora podobno jest najlepszym modelem z tych dj'skich (takie zdania

czesto sie na tym forum pojawialy), i jak dla mnie prezentowala sie zdecydowanie

zbyt ofensywnie, za ostro i za malo delikatnie. wole generalnie bardziej wywazone

brzmienie...

dzieki za odpowiedz!

pozdrawiam,

r.

Jeżeli nie lubisz podbarwień , ani w górze ani w dole to z tego co słuchałem Goldring ELAN powinien spełnić oczekiwania.Jest równy w całym zakresie. Choc dla mnie wieje nudą ;-).Cenowo tez sie zmieścisz ok 190PLN Lub inna altnernatywa ,to coś z AT., O innych wspomnianych w temacie sie nie wypowiem bo nie slyszałem.

>conri

Goldring ELAN powinien

>spełnić oczekiwania.Jest równy w całym zakresie. Choc dla mnie wieje nudą ;-).

Całkowicie zgadzam sie z tobą. Porównywałem ją z Goldring 1012. Wynik ująłbym tak: Elan jest czystszy, ale brak mu przestrzeni i stąd chyba owa nuda. Natomiast 1012 jest odrobine bardziej krzykliwy, ale ma bardzo fajną przestrzeń. Niestety jest droższy, chyba ok. 800 zł w GrobelAudio.

WITAM

dziekuje za wasze uwagi - wynika z nich, ze powinienem sie

zatanowic nad goldringiem albo grado (mam gramofon z napedem

paskowym, mysle, ze nie byloby problemu z buczeniem...?).

ktos sie orientuje, gdzie znajde te wkladki we wroclawiu?

pozdrawiam!

r.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.