Skocz do zawartości
IGNORED

kompatybilność regionu 2 i 4

adamenty

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do szanownych forumowiczów odnośnie płyt dvd z regionu 4 ( np. Australii )- czy ma ktoś z nimi jakieś doświadczenia odnośnie ich funcjonowania na '' naszych '' odtwarzaczach ( region 2 ). Czy takie płyty są w ogóle odtwarzane? czy też można je oglądać u nas tylko na odtwarzaczach multiregionalnych? Wydaje mi się , że gdzieś spotkałem się ze stwierdzeniem iż odbierane są one bez problemu- no ale pamięć ludzka jest zawodna , a i czasem ma tendencję do '' idealizowania '' rzeczywistości ;-) Ogolnie rzecz biorąc sprawa jest dla mnie dość ważna , bo W australijskich sklepach internetowych , można kupić sporo filmów z napisami min w języku polskim , które o zgrozo są u nas niedostępne np :The Nightmare Before Christmas . Pzdr

https://www.audiostereo.pl/topic/22980-kompatybilno%C5%9B%C4%87-regionu-2-i-4/

nie wiem czy istnieje jakas reguła, mam filmów kupowanych w australii kilkanaście, niektóre z nich są wg informcaji na okładce wyłącznie region 4 i działają, jak do tej pory tylko dwa z nich (opisane jako region 4) nie poszły na odtwarzaczy region 2 ale musze powiedziec że nie sprawdzałem nigdy na kompie jak faktycznie jest i czy przypadkiem te opisane jako 4 nie są tak na prawde na samej płycie jako region 2 i 4 bo w kompatybilnośc 2 i 4 nie wierze, byłaby bez sensu ...

teraz mam dvd kóre dało sie ustawic jako multiregion więc przestałem się martwić

Tutaj coś jest o kupowaniu u Kangurów

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jaki masz odtwarzacz bo może blokadę da sie ściągnąć kodem z pilota

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.