Skocz do zawartości
IGNORED

[TV CRT] Thomson 32WE612B

charczenko

Rekomendowane odpowiedzi

szukam wlasnie nowego telewizora. Ani plazma, ani LCD mnie specjalnie nie podnieca jesli chodzi o naturalnosc obrazu wiec naturalnie zaczalem szukac czegos w technologii CRT. Po dlugich poszukiwaniach moje zainteresowania padly na firme Thomson - a konkretnie na dwa modele:

- 32WB842S - ktory jak mi sie wydaje jest juz nie do dostania w rozsadnej (ponizej 3000 PLN cenie)

- 32WE612B

Dodam ze interesuja mnie dokladnie te dwa modele - poniewaz ich obudowy sa (w wiekszosci) czarne, w zwiazku z czym tylko te dwa modele maja odpowiednio wysoki WAF*

Poluje wlasnie na 32WE612B i mam w zwiazku z tym pare pytan:

- porownywalem miedzy soba PDF-y dostepne na stronie Thomsona dla modeli 32WE612 i 32WE612B. Logika wskazywalaby ze sa to blizniacze modele - tym niemniej wedlug specfikacji model bez 'B' na koncu ma wejscie komponentowe i technologie SYNCHRO SCAN a tymczasem model z 'B' na koncu juz takich dobrodziejstw nie posiada. Czy jest moze 'na sali' wlasciciel modelu 32WE612B ktory moze potwierdzic/zaprzeczyc ze ten model posiada wejscia komponentowe?

- jesli jest jakis wlasciciel/osoba ktora widziala ten model w akcji dluzej niz 2 minuty w MM - mozecie sie podzielic jakimis opiniami nt. uzytkowania?

- czy znacie jakis sklep internetowy ktory ma 32WE612B na stanie? Celowo nie pisze w ofercie - bo np. megamedia czy gigamarket maja sprzet w ofercie ale z tego co sie orientuje na zamowienie z Thomsona - a z dostepnoscia tego modelu jest troche krucho. Jaka jest dobra cena tego modelu?

Pozdrowienia

Charczenko

* WAF - Wife Acceptance Factor

https://www.audiostereo.pl/topic/23025-tv-crt-thomson-32we612b/

też się kiedyś interesowałem 32WE612B, oglądałem 32WE612 i obraz podobał mi się w odróżnieniu od sraczkowatej obudowy, niestety 32WE612B był wówczas dostępny jedynie w katalogu

też mnie nurtował ten sam dylemat ze złączem komponentowym

tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zapewniali mnie że oba modela różnią się tylko i wyłącznie kolorem obudowy (widzę że w tej chwili mają tylko 32WE612)

chciałem to naocznie gdzieś sprawdzić ale nigdzie nie znalazłem 32WE612B więc go nie kupiłem

ps. firma thomson mnie olewała i nieodpowiadała na maile

tutaj jeden klient opisuje 32WE612

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam 32we612 "bez" B i chciałem Cię lekko lekko ostrzec przed tym TV. Wszytsko jest w miarę OK oprócz geometrii obrazu. Szczególnie pionowa. Już na zwykłym obrazie da się odczuć, że coś jest nie teges. Natomiast płyta testowa dopiero pokazała co tv "potrafi" w tym względzie. Od połowy kineskopu w góre prosta przechodzi w lekki łuk. To tyle. Może to mój egzemplarz tak ma, ale nie sądzę bo słyszałem, już po zakupie, takie same uwagi po adresem tego modelu. A i jeszcze jedno. Trochę czasami kaprysi jeśli chodzi o obraz podawany przez komponent. Tak miałem z denonem 2800 mkII jak i PHILIPSEM 9000 S CINEOS. Jak się włączy pierwsze DVD a potem TV to na ekranie jest kaszana. Łatwo to wprawdzie zlikwidować, wystarczy wyłączyć i włączyć DVD, ale to też jakiś zgrzyt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.