Skocz do zawartości
IGNORED

Rewelacyjna sieciówka ..tylko za 720,-zł

Jeżyk

Rekomendowane odpowiedzi

annawroc, 7 Gru 2005, 23:09

>ok.więc co ma wspólnego temat z onegdaj uczęszczanymi uczelniami,onegdaj wykładajacymi na nich

>profesorami?

Prawdopodobnie tyle samo co Twoje wpisy w tym watku... ale mysle, ze przynajmniej lepiej sie tego czyta. A Twoje w "o mnie" tez nie nalezy do poprawniejszych, ale nie o to tutaj chodzi.

Sieciowka fajna rzecz. Dobrze ja miec.

Pozdrawiam.

-> Jeżyk

..widzę że dla dużej części uczestników tego forum, podstawowym i jedynym parametrem elektrycznym komponentów toru audio jest cena, natomiast jednostkami są pln-y,ojro lub dolary.

A ja bym się chciał dowiedzieć np. jaki przekrój ma ten cudowny kabelek za 180 ojro, z jakiego jest wykonany materiału, jaką ma rezystancję, pojemność i indukcyjność jednostkową ?

Wtedy porównałbym go sobie z moim kabelkiem 3x2.5mm^2 R=7mOhm/m,C=65pF/m,L=0.55uH/m za 1Euro/metr i wyciągnął jakies wnioski.

Po za tym mam jeszcze kilka pytań które chciałbym żeby mi ktoś wytłumaczył w sposób racjonalny na bazie

wiedzy z fizyki, elektrotechniki i elektroniki.

1. Skoro - jak niektórzy twierdzą kawałek (1.2m) cudownego kabelka sieciowego między gniazdem zasilania 230V/50 Hz w ścianie, a wzmacniaczem ma tak kolosalny wpływ na dzwięk, to po co stosuje sie w sprzęcie audio bardzo złożone niekiedy i rozbudowane układy filtracji i stabilizacji zasilania po wtórenj stronie trafo i prostowniku ???

Czyli jeżeli - powiedzymy 15 metrów przewodu w ścianie między gniazdem zasilającym do którego jest dołączony nasz rewelacyjny kabelek za 180ojro, a pionem zasilającym budynku to przewów Alu, 2x1.5mm^2 , to ów cudowny kabelek

aż tak poprawi mi brzmienie ?

Bo skoro tak- to może układy filtracji zasilania i stabilizacji w naszym sprzęcie są do dupy i należało by je poprawić.

I pytanie do autora tego postu - co to znaczy że kabelek zasilający "autorytatywnie buduje scenę"

i co to znaczy że ów kabel ma świetną dynamikę ( tzn. ile dB ? i odniesionych do czego???)

co to jest że ma sporą szerokośc dzwięku ?

I pytanie podstawowe - jaki przekrój ma ten pieprzony kabel i jaka jest moc podłączona na jego pieprzonym końcu ???

Bo jeżeli on ma 4mm^2 a na końcu wisi 1kW w porywach do 2kW, natomiast szcząśliwy nabywaca tego kabla wcześniej używał przkroju 0.5mm^2 - to faktycznie system miał prawo zagrać lepiej.

Sorry za ironie, ale jak czytam posty o grzaniu kabli czy też o kierunkowości kabli to nóż mi sie w kieszeni otwiera.

To już nie dyletanctwo w sprawach technicznych ale kompletny debilizm intelektualny.

Niektórzy oczywiście od razu mi zarzucą że system na którym slucham to zupełne dno i nie mam prawa wypowidać się na temat porządnego sprzętu z półki HighEnd za ileś tam kPLN.

Ja akurat słucham wielu koncertów na żywo - począwszy od sali filcharmonii, na małych klubach jazzowych skończywszy. I zapewniam że porównując wrażenia muzyki słuchanej na żywo z tym jak gra mój system to nie

mozna się przyczepić do wielu rzeczy. A słuch mam dobry - zrobiłem sobie audiogram ostatnio.

Pozdrawiam,

Do SLAV-a

Może komuś niechcąco nadepnąłem na odcisk i wyciągnąłem akurat nie te argumenty jakie wyciągnąć było trzeba

poprostu mówiąc i pisząc w miarę czysto i wyraźnie chciałem udowodnić, że: po pierwsze sieciówka sieciówce jest

prawie równa i nie ma specjalnych różnic pomiędzy tą zwykłą "komputerową" za kilkadziesiąt złotych a tą za kilkaset lub więcej. Jest to moje prywatne zdanie macie pełne prawo mieć inne Jestem przeciwnikiem gotowych tak zwanych kupnych konstrukcji bo 70% ich parametrów to wspaniały często bardzo nachalny marketing. Spróbójcie sami coś tworzyć wymieniłem Janika i Niewodniczańskiego z jednego jedynego względu ponieważ tak zwana listwa Fadela nie posiada tych cudownych i cudotwórczych właściwości męczono jedną taką na AGH widziałem przedmiot Waszego kultu od zewnątrz i od środka niema żadnych naukowych uzasadnień, które by mogły by w jakiś sposób zbiorowy obłęd rozgrzeszyć; na dobranockę proponuję tym, którzy znają biegle angielski

aby poczytali sobie te nieliczne nieutajnione prace Mikołaja Tesli i może Wam wtedy z oczu bielmo spadnie

Pozdrawiam

Piotr,

Uczyłem Kilka lat później jego syna Jarka w XIII Liceum im Bohaterów Westerplatte Kraków ul Sądowa nim mnie z

owej krynicy oświaty za przekonania polityczne w 1973 nie wylano.

Pozdrawiam

Piotr

Ale jako spec od etyki Pawlica był naprawdę bardzo dobry.

Niestety

pełne humanistyczne z materiałami prawie kompletnymi do napisania i obrony doktoratu ale temat był na tyle wredny że omc.promotor robiąc ze strachu w gacie pospiesznie się wycofał a ja ani o milimetr nie chciałem stać się bardziej nadającym do przełknięcia chodziło ni mniej ni więcej jak tylko o Opis Zbrodni NKWD w Literaturach

Radzieckiej i Polskiej.

Z innej beczki odbarwianie chemiczne masy szklanej zawierającej do 70% stłuczki mieszaniną As2O3 i KNO3

w tt szkła As2O3 pobierając tlen z KNO3 przechodził w AS2O5 który w temperaturze klarowania około 1200 stopni Celsjusza rozkładał się na As2O3 + tlen który przeprowadzał związki żelaza rozpuszczone w szkle z +drugiego na + trzeci stopień utlenienia o znacznie obniżonym pochłanianiu widzialnego pasma światła.

Więc ma na poły dusżę podzieloną

A tak naprawdę i po ludzku przestańmy się nawzajem o niewiadomo co posądzać

Pozdrawiam

Piotr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.