Skocz do zawartości
IGNORED

Widziałem podłog Tonsil za 99 zł szt !?!

Polik

Rekomendowane odpowiedzi

> BeerfaN

Wygląda to właśnie na Duety po tuningu optycznym. Wskazuje na to rozmiar i położenie tunelu bass-reflex. logo Tonsil jest za to jakieś stare, co mnie troche zbija z tropu...

Duety

Na podstawa i front MDF, kolce, kable wymienione na monstery (leżały sobie..), wywalony elektrolit z wysokotonowca, wymienione gniazdo na zakręcane - całość około 80zł, co w przeliczeniu daje nam niecałe 300zł/komplet.

Przyznam, że jestem mile zaskoczony efektami przeróbek. W sumie na prawdę nie ma się do czego przyczepić (za tą kasę) ; jest przestrzeń, gra detalicznie i ciut przy ostro, wysokie trochę cykają ale do przeżycia, za to basu jest ogrom.

Teraz polujemy na maestro I 130:)

na Allegro widziałem Maestro 130 w wersji TL120 na rynek niemiecki. Tanie może nie są, ale za to rzadsze :). Zwykłe 130 teraz też tam są. W razie kłopotów z tweeterami (brzęczenie, chsrczenie), chętnie podzielę się doświadczeniem - zepsułem pięć czy sześć tych głośników, zeby skonstruawać dobrze grajacy, bezawaryjny egzemplarz... :)))

• 2 lata później...

---> BeerfaN

Mam pytanie jak wymieniałeś terminale w duetach,

czy są one przykrecane od srodka, czy teylko przyklejone i nalezy je wypchnąć od środka?

mam kabelki 2x4 i dość ciężko wchodza w oryginalne zaciski, zastanawiam się nad ich wymianą?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.