Skocz do zawartości
IGNORED

odrożnie sprzętu audio taniego od drogie

nanikosz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.Jest to moj pierwszy wpis na forum -jestem kompletnym amatorem wiec przepraszam za brak profesjonalizmu i bardzo prosze o pisanie prostym językiem.

Moje pytania dotycza sprzętu audio.Chciałbym zdobyć jakaś wiedze na temat wzmacniaczy ,kolum estradowych i kinowych oraz cd'ków.Nieraz na giełdzie sprzedawcy ,ktorzy za wiele sie na sprzecie nie znają sprzedaja dobre rzeczy za małe pieniadze zeby sie pozbyc towaru przywiezionego z niemieckich wystawek.Moje pytanie brzmi -jak odroznic kolumne estradową dobrej jakosci od takiej zwykłej nie drogiej i szajsowatek i to samo ze wzmacniaczem kolumnami estradowymi oraz jak odróznic cd'k dobrej jakosci od takiego zwyklego(chodzi mi tu np o taki za 100 od takiego za 1000zl) z reszta to samo .na co trzeba patrzyc ,na moc na opcje?jakie paramerty powinien mieć taki tani a jakie taki drogi(wzmacniacz ,cd'k,kolumny)prosze sie liczyc ze jestem amatorem i na parametrach się nie znam wiec proszę o szególowe wyjaśnienie.Moja przygoda z akustyką dopiero się zaczyna.Mam jeszcze pytanie jak rozpoznać po wyglądzie obudowe labiryntową(nie patrząc do środka)-chodzi tylko o wygląd zewnetrzny o w jakich cenach wachąja sie kolumny labiryntrowe(chodzi mi to o cene minimalna takich kolumn i max).Pozdrawiam

fajne pytanie, odpowiedź na nie mogłaby zając jakieś kilka tysiecy stron z opisami i wnioskami, niestety musisz zacząc od czytania, czytania i jeszcze raz czytania grup dyskusyjnych, for i stron o tematyce audio - za kilka lat będziesz miał wiedzę o jaka prosisz, nie da się takiej ilości informacji i doswiadczenia przekazac w kilku słowach

W skrócie - już sam wygląd Ci dużo powie oraz masa sprzętu. Dobry sprzęt dużo waży (ale nie mówię tu o starych klamotach) - metalowa obudowa, zasilanie, usztywnienia, gryble blachy, duże radiatory itp. Samo wzornictwo - tani sprzęt - plastiki, plastikowe palnele przednie, gałki, przełączniki itp. Z drugiej strony - strona tylna czyli podłączenia - niklowane blaszki, sprężynki w gniazdach głośnikowych itp - źle, dobry sprzet ma pozłacane wejścia i solidne wyjścia (głośnikowe) akceptujące wtyki tzw. banany i widełki.

Dobry sprzęt nie posiada też zbędnych bajerów, upiększaczy, ale to nie znaczy że nie ma zaawansowanych funkcji uzytkowych (np. w wideo).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.