Skocz do zawartości
IGNORED

Denon 1906 vs Onkyo 503 i 2106 vs. 603

Azazel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam taki dylemat, gdyż od pewnego czasu przymierzam się do kupna KD do pokoju ok 20m2, niedość że otwartego to jeszcze bardzo nieregularnego - tj. daleko mu kształtem do prostokąta.

I obecnie zastanawiam się nad wariantem nieco tańszym i droższym - tj czy warto dołożyć te 600zł do ampli.

Czyli albo Denon 1906/Onkyo 503 albo Denon 2106/Onkyo 603.

W dalszej kolejności, poza wrażeniami odsłuchowymi, co przemawia za którym ampli? Który ma w czym przewagę i dlaczego?:)

I dalej kolumny do nich - najbardziej w grę wchodzą JAMO albo WHARFEDALE.

Spośród Jamo myślę o zestawie: E370+E3CEN+E3SUR+E3SUB - za kwotę ok 1800zł.

Znalazłem też jakiś nowy zestaw, bez sub'a coprawda - S408 HCS1 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) za 999zł. Czy ktoś coś o tych kolumnach słyszał bądź wie coś? Odsłuchiwał może?

Z WHAREFEDALE'ami jest nieco trudniej, bo znów dwa warianty - droższy i tańszy;)

Czyli do wyboru zestawy:

Diamond 9.5 + 9.1 + CC za 2890zł

Diamong 9.4 + 9.0 + CC za 2399zł

I jeszcze zaciekawiły mnie kolumienki DFS -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co na ich temat można powiedzieć?

Czyli ogólnie - czy warto dopłacać te różnice cenowe, czy faktycznie odczuje się lepszy efekt i będzie on wart tych pieniędzy (nie jestem jakimś akustykiem, KD byłoby zarówno do filmów jak i muzyki, wszelkiego rodzaju praktycznie).

I wówczas, czy ktoś mógłby z doświadczenia np swojego poskładać z przedstawionych wyżej jakiś ciekawy zestaw?;)

Z góry dziekuje za wszelkie info,

Pzdr.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/23239-denon-1906-vs-onkyo-503-i-2106-vs-603/

hehe napisze to co zazwyczaj sie pisze w takich przypadkach: idz i odsluchaj bo nikt nie jest w stanie ci dobrze doradzic.

dzisiaj sluchalem danonka 2106, bo tez czeka mnie zakup kd, niestety mocno sie zawiodlem. o ile przestrzen jest ok, to nie ma to takiego kopa jak harman 235. testowalem ampliki z jbl e90, infinity i canton`em, na wszystkich zestawach roznica byla mocno slyszalna. jaki tobie dzwiek bardziej przypadnie do gustu...musisz sprawdzic, ale danonek 19 moze byc za slaby.

zreszta poczekaj na wypowiedzi bardziej kompetentnych osob.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.