Skocz do zawartości
IGNORED

DENON AVR 2106 do stereo, sacd?

Mosky

Rekomendowane odpowiedzi

W sumie slyszalem rozne opinie, rowniez te zle. Faktem jest jednak, ze na pewno bedzie gral nieco inaczej niz Marantz, tzn. troszke spokojniej i nie tak ostro. Ciezko mi sie jednak wypowiadac, bo nie znam za dobrze tego modelu. Jednak "denonowska" szkola brzmienia kaze przypuszczac, ze moze byc nienajgorzej. Wyslalem Ci link do recenzji po polsku, a na areadvd.de znajdziesz niemiecka recenzje, w ktorej w sumie zachwycaja sie tym modelem, oczywiscie w tej klasie cenowej.

Powodzenia

"denonowska" szkoła brzmienia jest wporządku ale problem w tym że do słuchania muzyki tego typu amplitunery nie mają mocy, potęgi a w skrócie i uproszczeniu to brakuje im "kopa"...grają przeważnie czysto ale nazbyt lekko i ulotnie..jest to takie lansowanie sterylnego typu brzmienia żeby wyszło że tak jest lepiej bo łatwiej tak narzucić niż zrobić dobry zasilacz...może nie łatwiej ale na pewno taniej...jeśli miałbym szukać amplitunera do muzyki to niestety wszystkie budżetowe amplitunery tak mają...mój Denon AVR 3802 - odpowiednik 3806 gra fajnie ale nie ma pożądanej "pary"...więc szuwary, szuwary ale brak mu pary...:(

-> Szeryfo

Dzięki za linka.

Pewno zawsze będzie brakowało kopa nawet przy AVR-4306, ale wiadomo, że to kompromis. Wiadomo, że jak coś jest do wszystkiego to... Ponieważ źródłem jest DVD-2200, a spełnia on moje oczekiwania, zastanawiałem się, czy urządzenia jednej firmy (Denona) mogą się "bardziej polubić".

Prawde mowiac, nie zauwazylem, zeby Denonowi brakowalo pary. Porownujac do porzadnego wzmacniacza - potega i swoboda prawie taka sama (naprawde niuanse). Oczywiscie, nie mowie tu o ogolnej jakosci dzwieku. Prawdopodobnie moze to byc przyczyna bardzo malego pokoju odsluchowego (ok. 15m2), ale tez zauwazylem, ze Denon troszke bardziej sie postaral w nowym ampli - odrobine poprawione zasilanie, byc moze na potrzeby bi-ampingu.

hmmm pary mu brakuje??? a juz myslalem ze moj sluch jest slaby, albo go wogole nie ma. tez mi tego brakowalo w 2106, ale wine zwalalem na rozne okolicznosci (jedna byla konkretna, dvd dania sa slabe).

jednym sie danio bardzo podoba a drudzy kupuja co innego...odliczam dni do narodzin h/k w moim domu , szkoda ze na gwiazdke jeszcze nie dostane:(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.