Skocz do zawartości
IGNORED

Czy Samsung HD-950 czyta DivX ?

Alex2

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Czy DVD Samsung HD-950 (ew. pokrewne HD-745, HD-850, HD-945) czyta DivX ? Ogólnie czy bez problemów czyta płyty z plikami DivX i napisy oraz polskie czcionki ? Czy ew. można aktualizować oprogramowanie tych odtwarzaczy ?

Dzięki i Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/23258-czy-samsung-hd-950-czyta-divx/

Wszystkie czytają divx.Polską czcionkę czyta tylko hd950 i chyba hd850.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem użytkownikiem hd950.

Odtwarzacz czyta DivXy i napisy z polskimi czcionkami (w formacie .srt, i zdaje się .sub). Filmy i mp3 mogą być nagrane zarówno na dvd+r/RW jak i na CD-r/RW. Co do DVD-r/RW (minus) to nie wiem bo używam "plusów", ale raczej też czyta.

Napisy i film muszą być w tym samym katalogu (oddzielne katalogi także do filmów składających sięz kilku CD), w przeciwnym razie odtwarzacz czyta tylko pierwsze napisy. Trzeba się do tego przyzwyczaić przy nagrywaniu.

Minusem tego DVD jest wyświetlacz, który z odległości 2m jest zupełnie nieczytelny, a przy tym rozświetla cały pokój. Ja go wyłączam na czas oglądania filmu (w sumie nic ciekawego na nim nie jest wyświetlane, i równie dobrze mogłoby go nie być).

Napęd pracuje bardzo cicho. Tylko jak się wkłada płytę, to napoczątku coś "szumi i pyka" przez kilka sekund, a potem cisza.

Ogólnie polecam ten DVD.

Ps. Jak jeszcze jakieś pytania to proszę bardzo na forum, ale nie gwarantuję szybkich odpowiedzi bo wpadam tu sporadycznie.

Dzięki za wskazówki, tak zapytałem, ponieważ ostatnio testowałem HD-850 i HD-745 w sklepie wrzucając im swoje płyty z muzyką, głównie CD-Ry. Trochę się przestraszyłem bo HD-745 nie czytał tych z ciemnozielonym i ciemnoniebieskim spodem (komunikat "no disc") - nie macie tych problemów ? , natomiast HD-850 czytał bez problemów wszyskie, może to zabrudzenie lasera itp. Mam zamiar kupić HD-950, którego nie ma w sklepach i nie mogę go przetestować, stąd moje pytania o każdy szczegół dot. tego modelu, bo chyba będę zmuszony kupić go wysyłkowo, czyli troszkę w ciemno.

od jakiegoś czasu poszukuję w miarę taniego DVD z HDMI i ten Samsung to idealny wybór

divx to dla mnie dodatek którego żadko będę uzywał ale z tego co przeczytałem odtwarza ten format całkiem dobrze

Wszechstronny i tani.

polecam

p.s. sam jeszcze nie kupiłem ale wybór padnie zapewne na Samsunga

Do Alex2

Ze szczegółów to jeszcze dodam, że jak podłączony jest kabel HDMI, to nieaktywne są gniazada Component i inne - nie sprawdzałem tego osobiście, ale cztałem na jakimś amerykańskim forum. Może nie jest to jakaś wielka wada, ale może komplikować trochę sprawę, np ja chciałbym podłączyć równocześnie DVD do projektora (filmy) i do jakiegoś małego lcd (przelądanie mp3, słuchanie muzyki, żeby projektor nie szumiał).

Jakość wykonania oceniam na bardzo dobrą - użyte materiały, w stosunku do pioneera 575A, uważam że są klasę lepsze.

Pilot: przy wybieraniu katlogów na płycie zdarza się, że trzeba po kilka razy wcisnąć przycisk. Można to porównać do sytuacji, gdy wyczerpują się baterie w pilocie. Wydaje mi się, że jest to spowodowane zbyt małym kątem wyłapywania sygnału przez czujnik podczerwieni (opinia amatora).

Jeśli chodzi o jakość obrazu, to jestem zadowolony. Divxy są lepszej jakości niż puszczane z kompa na ten sam projektor.

Kolor napisów biały/biało szary - nie wiem czy da się zmienić.

Na stronie samsunga jest instrukcja po polsku w pdf - z niej też możesz się wiele powiedzieć.

Podsumowując ja jestem, zadowolony. Nie miałem jeszcze, żadnej płyty, która by mi się nie odczytała. Odtwarzacz mam od dnia debiutu w Polsce - wrzesień 2005.

Witam

Byłem dziś w MM i oglądałem 950 , wszystko ok poza wyświetlaczem ( białe swiatło i czarne napisy ).

Obok stał 850 , miał fajny ciemny wyświetlacz z niebieską czcionką . W otrzymanym folderze samsunga zauważyłem , że 950 również ma ten fajny ciemny wyświetlacz z niebieską czcionką . Czy ktoś rozgryzał ten problem i może mi wyjaśnić , jak to jest z tymi wyświetlaczami 950-tki ?

pozdr

Wyświetlacz można tylko wyłączyć, nie da się zmienić koloru. Tu masz instrukcję w pdf

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ten z ciemnym (niebieskim, czytaj normalnym, czytelnym) wyświetlaczem to zdaje się model HD955 - robią go chyba na rynek amerykański. W Europie nie musimy wiedzieć/widzieć co jest wyświetlane na wyświetlaczu ;).

Ja kombinowałem, żeby na ten poroniony wyświetla cz przykleić naświetloną/wywołaną kliszę fotograficzną >efekt: nadal nieczytelny wyświetlacz, ale przynajmniej nie robi z a drugi Księżyc. Obecnie staram się zawsze wyłączać wyświetlacz przed seansem.

Podobno w serwisie Samsunga mogą przyciemnić, ale nie poprwia to czytelności.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.