Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z kolumną centralną

jedo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Otóż od pewnego czasu zauważam u siebie problem z siłą głosu kolumny centralnej. Otóż na ustawieniu oryginalnego audio nie ma problemu, natomiast po przełączeniu na fonię PL ( polski lektor ) natężenie dźwięku zaczyna oscylować tzn. co chwila robi się ciszej żeby powrócić do normalnej siły głosu i za moment to samo. I tak w kółko. Czyżby ostatnio wydawane płyty miały złą ścieżkę dźwiękową w wersji PL ? Dla własnego spokoju pobawiłem się kablami zarówno kolumny centralnej ( sprawdziłem połączenia ) jak i intrkonektem ( był cyfrowy a teraz jest optyczny ) ale to nic nie dało :(

Klocki to:

Pioneer 575A

Yamaha RXV 650

kolumna centralna Avance Dana 504

kabel głośnikowy Cordial CLS 225-651 2x2,5

i kabel optyczny

https://www.audiostereo.pl/topic/23408-problem-z-kolumn%C4%85-centraln%C4%85/
  • 2 tygodnie później...

Dlatego często gęsto oglądam filmy z napisamy. Zwykle gardzę lektorem o dubbingu nie wspomnie(no chyba że szrek). Napisy mają jeszcze tą zaletę że osłuchasz się ciut z językiem ;-)

Polski lektor to taki gnojek co zwykle wycisza dzwięk eksponując swój głos (pomjam falowanie dzwięku bo to już barbarzyństwo jest). Ja tego gnojka czasem oszukuję ściszając central i pogłaśniając pozostałe kanały. Czasem pomaga a jak nie to trzeba brzydala wyłączyć i basta

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.