Skocz do zawartości
IGNORED

Tonsil Mistral front - czy słusznie?

Toma666

Rekomendowane odpowiedzi

Do Toma 666. Ja tez polecam Ci ta diorke. Sam jestem wlascicielem takowej. Szukalem prawie rok dobrego taniego wzmaka. Po przejsciu przez pare technicsow (beee) i pioneeriow kupilem ta diore i jestem z niej bardzo zadowolony. Ma duzo mocy, spory wykop i dynamike i gra naprawde równo i wiele na niej slychac.I choc na poczatku podniecalem sie ta dynamika to teraz widze w niej jeszcze wiecej zalet. Kolega ma marantza pm 68 i juz kilka razy probowalismy porownac te wzmaki do siebie jesli chodzi o brzmienie i specjalnie nic nie rzuca sie w uszy. Pewnie marantz gra lepiej ale powiedzmy 2 godzinne odsłuchy tego nie potwierdziły. Trzeba by tego posłuchac przez minimum tydzień i dopiero wymienic sie spostrzezeniami to moze by to cos dalo. W kazdym razie nie latwo zauwazyc róznice co przemawia za ta diora. Oba wzmacniacze były odsłuchiwane na kolumnach Regis Audio by Mac Gywer - woofery magnata i góra na vifie. Fajne kolumny - tu znów uzanie dla Mac Gywera.

• 3 tygodnie później...

troche jednak odbiliscie od tematu. Czy polecalibyscie te mistrale do Technicsa SU-VX620 2 x 120 W ? Muza byłaby rock i klasyka. Waham sie pomiedzy mistralami i fenixami. Ponoc Technicsy nie sa wydajne pradowo, wiec nie wiem czy lepiej 8 ohm (fenix) czy 6 ohm (mistral). Wlasciwie to ten Technics powinien pociagnac bo transformator to on ma sadze ze wydajny :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.