Skocz do zawartości
IGNORED

ZESTAW STEREO (MINI, BO DO POKOJU 10M^2)

marcinmit

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Poszukuje zestawu stereo (w wersji mini - ze wzgledu na mały pokój - 10m^2).

Polecono mi dwa zestawy:

1. Kenwood R-K701:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2. YAMAHA PianoCraft MCR-E600 MK2:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pianocraft cieszy się dość dobra opinią na tym forum, a czy ktoś może coś powiedzieć o Kenwood R-K701 - ktoś to wogule słyszał? Który z tych zestawów jest lepszy?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/23838-zestaw-stereo-mini-bo-do-pokoju-10m2/

Niestety nie potrafię wydać opini porównawczej, bo nigdy nie słyszałem kenwooda... Mogę jedynie napisać parę słów o pianocrafcie. Mam E-400 w pokoju ok. 20 m2. Nie jest to napewno hi-end, ale cały zestawik stereo kosztuje tylec co jeden przyzwoity klocek w "poważnym" stereo... kosztowo więc nie mam co porównywać... Polecam yamaszkę, jeśli jeszcze jej nie słyszałeś to spokojnie bierz w ciemno... trudno się zawieść... Na 20m2 gra wystarczająco, 2x60W to naprawdę spory zapas mocy (na godz.11 jest już naprawdę głośno i jest z czego jeszcze podkręcić). Pewnie pojawią się głosy, że warto coś poskładać z używanych klocków... być może ale po pierwsze nie wiadomo do czego się na końcu dojdzie i jaki to da efekt, a po drugie do 10m2 to trudno dobrać lepszy sprzęt... Satysfakcja niemal gwarantowana... A jak sprzęcik się oswoi z pokoikiem (wygrzeje i dotrze) to po miesiącu zadowolenie jeszcze wzrośnie... Oczywiście warto zainwestować w podstawki głośnikowe i nowe kabelki, ale nie ma co się z tym spieszyć... Kupić, słuchać i radować serce... zwłaszcza w przestrzeni 10m2

pozdrawiam

kiedyś zrobiłem sobie przegląd (a raczej przesłuch) tego typu małych systemików. Z ciekawszych rzeczy były tam zestawy własnie yamahy, kenwooda i denona. Z kenwood'a był jakiś inny model (niestety nie pamiętam oznaczenia) ale tak czy tak najlepiej przy nich wszystkich wypadła yamaha wg. mnie dość poważnie dyskwalifikując konkurencję. Pośród yamah wg mnie najsłabeij wypadła właśnie 600. Nr 1 to była 300 zaraz po niej 400 a dopiero później 600. Może powinieneś rozważyć zakup któregoś z "niższych" modeli. Zaoszczędzisz trochę peniędzy a i może będzie bardziej Ci się podobało

"Nr 1 to była 300 zaraz po niej 400 a dopiero później 600."

Szczurek jesteś pewien, że czegoś nie pomyłiłeś? Nr 1 300??? Przecież jej moc to 2X30W i CD zintegrowane z amplitunerem... Wprawdzie tylko przez chwilę słyszałem ten modelw jakimś sklepie RTV (warunki jakie są w takich sklepach każdy wie...)... ale nie wydaje mi się, aby mógł się z oczywistych względów równać z E-400... Poza tym 300 ma znacznie mniejsze kolumny... no chyba, że Cię żle zrozumiałeś i piszesz o jakim jeszcze innym (starszym) modelu (może e150?)? Nie wiem czy jestem odosobniony w opini ale dla mnie nr jeden to E-400... E-600 to ukłon w stronę filmów, ale ryzykowny gdy idzie o muzykę (nie ufam w jakość DVD w muzyce... może jestem zbyt uprzedżony...). Pod moją 400 podpiołem dodatkowy odtwarzacz DVD i chyba na jedo wyszło, z tym że muzyka zawsze i tylko z CD...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.