Skocz do zawartości
IGNORED

KAiM: NOS DAC vs. A. Stelmach DAC

Walery

Rekomendowane odpowiedzi

przepraszam za może głupie pytanie, ale nie udało mi się przebrąć przez cały wątek dokładnie a z tego co przeczytałem, nie mogę wywniskować jaki to model marantza była osłuchwany ?

danke

to samo co u mnie, trzeba poszukać jakiegoś porządnego napędu.

jeszcze jedna sprawa mnie nurtuje, a mianowicie jakie kabelki podpinacie co DAC?

Zorro, z tego co pamietam posiada komplet stereovoxów, ale reszta kworum posiadaczy?

Słuchałem dziś na Rogusomym stereovoxie i ultralinku (analog IC) i właściwie dopiero teraz przekonałem się do wymiany kabelków, pytanie tylko na co? Peter, napisz coś jeśli możesz, masz z nas największe z tym dac-iem doświadczenie.

danke

Ja u siebie uzywam Kimber Illuminations D-60. Jest to prawie kultowy digital interconnect. Na Audiogon mozna kupic 1/2M za jakies $100. Uzywalem tez przez pewien czas Illuminations Orchid (AES/EBU, z innym Daciem) ale D-60 w niczym za bardzo nie ustepuje. Specjalisci sa zdania ze zlacze BNC jest lepsze od AES/EBU.

Inna, tansza alternatywa, moze byc Apogee Wyde Eye, lub Canare lub DH Labs digital link. Apogee jest troche "bright", Canare troche "laid back", DH Labs gralo bardzo muzykalnie w wersji balanced, nie wiem jak jest z single ended.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.