Skocz do zawartości
IGNORED

GAINCLONE vs. BRANDS

kobayashi

Rekomendowane odpowiedzi

prawie jak jeden chip....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-2163-100007962 1170297892_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja obecnie slucham na 100dB Fertinach.

Ukryta Zawartość

post-3442-100007960 1170297894_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Najprosciej zapytac Nelsona Passa czego slucha, jestem pewien ze nie X250:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

marcin9999, 9 Sie 2006, 17:26

>dajcie spokoj tu sie pisze ze gc dorownuje nawet mcintoshowi

nie "pisze się" tylko TY napisałeś:

marcin9999, 29 Cze 2006, 19:33

>clone...opium dla mas..czyli mercedes za 5 zlotych...lepszy od 600 SEL bo zrobiony samemu..oj boli

>chlopcy boli....wiem Gainclone gra lepiej niz mcintosh..kilka sztuk sluchalem i raczej cienko

>brzęczaly niz graly....ot dobre na wzmacniacz do telewizora ..takie bylo chyba zastosowanie

>lm..38...crystal semiconductor..czy moze tanie karty dzwiekowe

marcin9999 >

Masz bardzo drogi, duży gabarytowo system - fajnie.

Masz swoje zdanie - jeszcze fajniej.

Nie rozumiem Twojej nagonki, Twojego uporu z jakim chcesz świat przekonać do swojego zdania.

Jazz ;-) nie lubi zasłoniętych okien. to może być jakiś uraz z dzieciństwa.

Ale u Ciebie?

Może nie lubisz/boisz się wszystkiego co MAŁE, z jakichś przyczyn...

>pasowaloby sie pospieszyc bo za miesiąc dostaje x.500 chyba ze wolicie takie porownanie<

O ile wiem, to Pass nigdy nie mial w swojej ofercie x.500, a wiec jak mozna cie brac powaznie?

to co decydujemy sie naostateczny test GC . moze wartoby jeszcze wziac jakis tanszy wzmacniacz za 1000 zl..jak juz sie okaze ze trzeba tego GC porownac z czyms tanszym..no bo takglupio zamykac sprawe w polowie....decydujcie...sie chyba ze nie macie sily spojrzec prawdzie w oczy....

marcin, system, który proponujesz do konfrontacji z Patekiem jest dość drogi. Sam Patek ma w opinii wielu być lepszym wzmacniaczem od większości jakichkolwiek za jakiekolwiek pieniądze. Nie mam pojęcia jak to w rzeczywistości jest i równie chętnie jak Ty przekonałbym się o tym. Patek z tego co ludzie piszą ma w zasadzie tylko jedno ograniczenie-zestawy. Powinny być efektywne. To tak jak z wiekszoscia lamp, które(jeżeli są dobre to koszą większosć konstrukcji tranzystorowych, ot choćby dwie najlepsze moim zdaniem prezentacje na zeszłorocznym AS BAT+Legacy i Ancient Audio).

No to zapytam: ma ktoś może pożyczyć na tą konfrontacje wysokoefektywne kolumny na Ravenie?

Jeżeli pojawiłyby sie takie jestem skłonny kibicować Patekowi. Jeżeli podłączycie to do Amati będzie niemiłosiernie płasko. GC premium kit, już z pojedynczym 18W/8535 dostaje zadyszki, a w Amati masz 8545K + 2x 21cm.

Z takimi zestawami to Patek może zagrać gorzej nie od X250, ale nawet od jakiegoś większego Rotela, lub Yamahy.

No cóz powiedzmy sobie szczerze, od strony wejscia można podpiać dowolnie drogi/dobry CD i jest spora szansa na to, że ten wzmacniacz wykorzysta w pełni jego potencjał. Natomiast na wyjściu kompatybilność oceniam na 3. Trzeba sie nabiegać, zeby znaleźć kolumny efektywne i wybitne. Jak porównasz Amati z paczkami za 5Kzł, to też bedzie porażka niestety.

A tak serio, to znajdźcie dobre wysokoefektywne kolumny niewiele ustepujące klasą Amati i nadal stawiam na Pateka.

Pozdrawiam

marcin, idac twoim tokiem rozumowania, to robimy porównanie Hummera z Porshe, na oponach od Hummera;)

Nie wiem, czy nikt naprawdę nie ma w Warszawie wysokoefektywnych świetnych zestawów?

Słyszałem, ze w Nieporęcie(?) jest jakieś studio HiFi, mają tam Passy, Sonusy, ale też Acapelle z tego co pamietam. Może tam zróbcie porównanie, albo w innym salonie gdzie odpowiednie dla Pateka kolumny grają?

Ja oczywiscie "rekawice podejmuje" i dostarcze Patka (jesli konfrontacja rzeczywiscie dojdzie do skutku). Wzmacniacz bedzie do odebrania na lotnisku w Warszawie 30 sierpnia ok 12:00.

No to pozostaje kwestia zestawów, bo źródło nawet lepiej jak będzie to samo dla obu systemów.

Chyba, ze...posłuchacie też NOS DAC, tu z kolei moznaby dogadać sie z kolegami z KAiM.

Pozdrawiam

>Peter Daniel

Czyżbyś przyjeżdzał do ojczyzny?? Czy tylko będzie wzmak w Wa-wie??

WLM są to wyborne głośniki, z drugiej ręki prawie nieosiągalne, a cena zaporowa dla zwykłego zjadacza chleba :((

oooo jaki obiektywizm na forum, Peter Daniel ma status moderatora....wiecej wiedzieć już nie musze..tak apropos GC zaczyna mi przypominać magnetyzery do samochodów i inne cuda.....ot GC to taka walka ze spiskiem producentów...

oooo jaki obiektywizm na forum, Peter Daniel ma status moderatora....wiecej wiedzieć już nie musze..tak apropos GC zaczyna mi przypominać magnetyzery do samochodów i inne cuda.....ot GC to taka walka ze spiskiem producentów...

>marcin9999

z reguły obiektywizmu na forum raczej brakuje ;))

jeszcze kwestia GC, nie jest to tylko moja negatywna ocena GC-a i twoja.

Wystarczy użyć wyszukiwarki by zobaczyć, że jest spora grupa forumowiczów którzy mają podobne odczucia.

W moim najbliższym otoczeniu bezwątpienia GC nie ma dobrych opinii. Co nie należy od razu wyrzucać go do śmieci. Dla mnie GC to takie przedszkole w audiofilskim światku, poprostu można się zawstydzić słuchając czegoś innego.

marcin9 itd...

Czemu ty się tak ciskasz i podniecasz?

Zarzucasz innym brak obiektywizmu, a czy SAM JESTEŚ OBIEKTYWNY? Zupełnie go u Ciebie nie widzę.

Ponadto, emocje emocjami, a obrażać dyskutujących nie należy.

Owszem jestem ciekawy RZETELNYCH testów porównawczych, ale jak pisałem RZETELNYCH.

Najlepiej ślepe testy, czyli słuchamy i nie widzimy (nie wiemy) który wzmacniacz gra. Niestety siła autosugestii jest ogromna.

Ale ten test, jak sądzę, nawet nie będzie w pełni obiektywny. I braku obiektywizmu nie spodziewam sie od innych oceniajacych, ale u Ciebie. Nawet gdybys bardzo sie starał, NIE napiszesz obiektywnie o GC.

Dyszysz żądzą odwetu i upokorzenia GC za wszelką cenę, tak więc (nie obraź się) Twoje słowa nie będę brał za obiektywnie wyrażona opinię.

Proponuję, jeżeli dojdzie do konfrontacji, by główny ciężar wzięli na siebie pozostali słuchający.

Ty natomiast pozostań, miłym, sympatycznym gospodarzem tego, bądź, co bądź "Wiekopomnego" wydarzenia.

Pozdrawiam

S

jodel, 12 Sie 2006, 10:09

Bo wszyscy tutaj uporczywie męczą ten starawy i słabiutki LM3875 w dodatku z ograniczonym zasilaniem i bez przedwzmacniacza, zamiast od razy przejść na równie prosty LM4702. A to by już była prawie 1/2 Jeff Rowlanda Concentra...

marcin9999

.......masz traumatyczne przezycia zwiazane z GC ?

..... "to je fajna maszynka "

z szybkim, pelnym , bogatym w alikwoty , przestrzennym dzwiekiem ,

bardzo ale to bardzo muzykalna

Qubric, Qubric...

Bądź MIŁYM prawnikiem, proszę...

Zerknij chocby do Kopalińskiego:

"Alikwoty - przytony, przydźwięki, tony harmoniczne współbrzmiące z tonem zasadniczym, ale znacznie słabsze"

S

ja z chęcią będę osobą o RZETELNYM i NEUTRALNYM podejściu do sprawy a to dlatego że nie mam GC. Więc jeśli mi się uda to chętnie go posłucham w zestawieniu z innymi wzmacniaczami, przy czym żeby opinia była bezstronna uważam że trzebaby posłuchać na różnych kolumnach i w różnych konfiguracjach

pzdr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.