Skocz do zawartości
IGNORED

Kable głosnikowe do Cyrusa???

sonicus

Rekomendowane odpowiedzi

sonicus

Nie sądzisz, że wypadałoby się nieco bardziej wysilić, chcąc uzyskać pomoc? Nie napisałeś nawet jaki to model Cyrus'a i jakie masz kolumny. Ja gram na Cyrusie Two+PSX i mam srebrne kabelki Sonus Oliva. Więcej na temat powie Ci pewnie R.u.s.t, który jest moim zdaniem guru jeśli chodzi o Cyrusy ;-) Więcej poczytasz sobie w wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam,

Olo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam i dzieki za odpowiedź

zestaw jest taki:

dad7+

apa7+

power+

thorens TD170

+kefq3

pokój 4,5 x 5 m i 3h

linka tego znam niemal na pamięć :-)

myslałem nad TOWNSHEND ISOLDA DCT (ale tego ciężko wyhaczyć na ebay.co.uk), ewentualnie coś Kon-tech-u lub czasowo Kimber TC8 lub DNM Reason.

ale najpierw muszę zdecydować miedź czy srebro.

sonicus

sonicus,

ja Ci niestety nie doradzę, bo jakiś czas temu dałem sobie spokój z zabawą z kabelkami. W wolnym czasie wolę po prostu posłuchać muzyki ;-) Jedyne w czym mógłbym Ci pomóc, to wypożyczyć do zabawy taniego Real'a BM400 (od zaraz, leży w szufladzie), albo Kimbera 4TC (w późniejszym czasie, aktualnie jest w drodze do innego forumowego kolegi, który ma go sobie potestować). Kontakt w "o mnie"

Pozdrawiam,

Olo

-Olo

możesz napisać kilka słów jak się mają Sonusy (IC czy głośnikowe?) z Twoimi cyrusami? Bardzo mocno się zastanawiam (testowałem przez chwile Audionove IC Nightflighta i całkiem całkeim...)?

sonicus

z tego co sie orientuje, Cyrus jest mistrzem szczegolow i nie ma co poprawiac.

sam uzywam i aktualnie pracuje nad wyciagnieciem mieska.

jako okablowania uzywam Tara Labs. IC jest 3300i i raczej nie zostanie zmieniony.

szukam alternatywy dla glosnikowego, bo tu marne TL Omni za 30pln/metr.

gra na tym bardzo szczegolowo....

ja mam problemy z basem, który brzmi jak...plama, szukam coś na poprawe przy zachowaniu dobrej szczegółowości i dosyć ładnych wysokich, które dał mi audionova, czego brak miałem wyrażny przy Black&White NF 41

nie znam charakterystyki KEF'a, ale z tego co wyszukalem w sieci - nie slyna z dobrego basu.

domyslam sie, ze zalezy Ci na wiekszej konturowosci.

u mnie pomoglo odpowiednie podsypanie piachu do standow oraz biwiring roznymi kablami.

bas w Cyrusie jest specyficzny....jednakze w moim systemie nie jest jak "plama"

moze nie jest bardzo pelny ale z pewnoscia jest dynamiczny.

w starych opisach Cyrusa mozna wyczytac: CD cierpi na brak potegi brzmienia...

ale wiadomo, ze wzmak to kompensuje. duzo czasu uplynelo az znalazlem wlasciwy interconnect.

Tara ladnie wypelnila niedostatki w basie.

mysle jednak, ze to kwestia kolumn.

moze warto zastanowic sie nad wymiana.

Cyrus poleca ProAc, Dynaudio i Spendor. u mnie graja z Heybrook 0,5

Rzeczywiście od jakiegoś czasu myslę nad wymianą: mam trzy typy: proac studio 100, rls nereida i nautilus 805s, ale wcześniej cd, albo tuning (ale gdzie?) , ale nie wiem czy warto bo dad7jedzie na 18 bitach, albo uzywka CYRUS CD7Q (ew. dAD3 Q24). Czekam na srebro do sonusa i siecówki od Bartka1 do odsłuchu, więc zobaczymy co będzie działo...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.