Skocz do zawartości
IGNORED

Z-Zultra analog-kto chętny potestować?

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Własnie dziś wróciły do mnie wygrzne przez setki godzin dwie pary wcześniejszych I.C. i .... juz wiem co "boli" moich przeciwników:):)

Otórz moje kable sa nisamowicie gładkie, łagodne i aksamitne. Przeciwnikom brakuje ostrościi żylety.

Moim zamysłem i zamierzeniem było stworzenie kabli takich jakimi one są. Miałem dość brzytew:) Nazwanie ich Z-zultra analog było więc trafne w 1000% :)

Pozdr.

No to jak kable sa wolne, to poprosze wyslac do Wrocławia :-) Zydelek chyba masz moj adres?

Mnie akurat dzwiek analogowy sie podoba, i taki preferuje. Mam nadzieje, ze nie beda zamulaly dzwiek jak wersja neutral i kable beda prezentowaly wysoki poziom.

pozdr

>Zydelek

masz rację :-))

może nasze systemy są już na tyle łagodne i gładkie, iż wygładzanie dalej już tylko może pogorszyć

Słyszałem twój system i uważam że właśnie do tak czystych i przejrzystych systemów jak twój one najbardziej się nadają.

Kabelki mają swoją klasę ale też i wymagają trochę od systemu ;-))

Czy ktoś porównywał Z-Zultra do wyższego Cardasa?? Takie porównanie mogło być ciekawe, wydaje mi się, że mają one wiele wspólnego, ale mogę się mylić.

pozdrawiam

Ostatnio na forum zarejestrował sie mój kolega:), który posiada najwyzsze monobloki Quada i najwyzszy pre Maca. Uzywa w swym systemie Nordosta referenca. Niestety jako I.C wybrał okablowanie Z-Zultra :):)

Pewnie ysz głuchy :)

Zydelek, 18 Maj 2006, 21:43

>Własnie dziś wróciły do mnie wygrzne przez setki godzin dwie pary wcześniejszych I.C. i .... juz

>wiem co "boli" moich przeciwników:):)

>Otórz moje kable sa nisamowicie gładkie, łagodne i aksamitne. Przeciwnikom brakuje ostrościi

>żylety.

>Moim zamysłem i zamierzeniem było stworzenie kabli takich jakimi one są. Miałem dość brzytew:)

>Nazwanie ich Z-zultra analog było więc trafne w 1000% :)

>Pozdr.

;)))

No może....

Nie chce niczyjego systemu umniejszać. Ale mam wrażenie, że kable obnażają niedostatki:)

Już pracuje nad kablami ostrymi. Jestem przekonany, ze tą droga dojdę do sukcesu:) znam bowiem zależności budowy, splotu, grubości- a wpływ na barwę i brzmienie:)

Miałem okazję odsłuchać kabli Zydelka za co dziękuje .

Zacznę od tego co mi się podoba. Mianowicie : przestrzeń, bas - gra bardzo efektownie.

Pierwsze wrażenie bardzo dobre i tu gratulacje ponieważ jest to juz poziom który żeby osiągnąć trzeba troszkę kabli zrobić. Struny w "Wish you were here" bardzo ładnie „dzwięcznie sobie grają”, basu dużo. Lubię czasem sobie posłuchać muzyki na tzw. "mordę" i

zydelkowy IC to umożliwia.

No ale to koniec sielanki :

Kabel bardzo dobry na początek przygody z przewodami. Cena dobrana na styk ponieważ dokładnie odzwierciedla poziom tego ic. Myślę ze nikt nie będzie rozczarowany ale tez jeżeli liczy że będzie miał coś 2 poziomy wyżej to wydaje mi się że raczej nie.

Wg mnie na tyle ile słyszę (a także na ile mój system mi na to pozwala  ) cos się stało z

kontrolą basu ładny miły ale coś nie tak. Wcześniej napisałem że struny piękne w „ Floydach „ i to prawda,

natomiast w dalszej części kawałka po wejściu basu perkusji i jeszcze gitar następuje efekt zlania.

Specjalnie przepinałem potem kable żeby zobaczyć czy to nie daje ciała moje cd albo klonik, ale to nie to- to kabel. No i jeżeli ktoś lubi „kulturę” i pewnego rodzaju "spokój" to tu nie ma co na to liczyć. Czyli nie ma efektu że włączasz i może sobie lecieć i lecieć i odpoczywasz .

Podsumowanie: Kabel szczegółowy efektowny duża przestrzeń z wykopem.

Coś z kontrolą basu, u mnie w większych składach zlewał instrumenty.

Kabel testowałem miedzy cd a pre. Porównywałem Zydelkowy ic z kilkoma kablami diy z witawy, z witawy wymieszanej

ze srebrem, a także starszej ciekawostki kabla zrobionego z 6 żył wyciągniętych z kabla scsi Foxcon 3 na +

i 3- . Zydelkowy grał bardzo podobnie do mixu witawy ze srebrem - był lepszy na pewno w szczegółach natomiast w zestawieniu z witawa było gorzej. W porównaniu z kablem na foxconie było w niektórych aspektach lepiej w niektórych gorzej tyle ze foxconna miałem za darmo wiec nie ma co dyskutować nad stosunkami cena jakość. To tyle co mogłem napisać i zauważyć na swoim systemie i dodam że słuchałem krótko. (nie jestem muzykiem elektronikiem i audiofilem ekstremalnym wiec sami lepiej oceńcie ten kabel) Ale warto go odsłuchać.

pozd

Zydelek, 18 Maj 2006, 23:

"... mam wrażenie, że kable obnażają niedostatki:)"

...tak samo zresztą jak niektóre systemy są w stanie obnażyć niedoskonałości kabli :) Wystarczy trochę poprzełączać i "POLAMP":)

>pawiowy jak chcesz mogę Ci wysłąć Z-Zultra, który aktualnie jest u mnie.

Ale która to jest wersja to tylko Zydelek wie, bo troszczkę zamotałem się w tych nazwach ;-))

Jak jesteś zainteresowany rzuć mi na maila namiary na Ciebie (mój mail w "o mnie").

pozdrawiam jodel

Z wpisów wychodzi, ze obecnie słuchał jaro4444, który nie podzielił się wrażeniami:):)

Uzgadniajcie więc pomiędzy sobą do kogo kto przekazuje dalej i mam prośbę byście pisali jak u kogo wypadł I.C

Kable bowiem jak kobieta nie wszędzie muszą pasować, podobać się itd.

W czasie kiedy je zrobiłem robiłem je pod swój system. Nie ukrywam, ze każde I.C w moim systemie grają na jakimś tam poziomie (chyba, ze już naprawdę są słabe...).

Cieszę się więc, że Andrea29 zawsze umie napisać szczerze bez owijania w bawełnę:)

Pozdr.

Zydelek, owszem podzielił ale tu ;) :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kto go chce wziąść ode mnie to proszę o zgłoszenie się.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ponieważ mam u siebie kolejną wersję Z-Zultra postanowiłem króciutko opisać,

odniósłbym się tu do mojego wcześniejszego wpisu z "6 Kwi 2006, 21:46"

względem poprzedniej wersji obecny kabelek miałbyć bardziej konturowy, mniej analogowy.

Niestety muszę powiedzieć, że zmiany u mnie są niewielkie, dalej dominuje tu dolna średnica i bas,

bas do tego zlewający się, maskujący poszczególne dźwięki.

Zydelek masz pieruńsko przejrzysty systemik, dlatego Z-Zultra u Ciebie grają ;))

Nie ukrywam że mój system ma wady, ale wiem jakie i na razie nad pracuje :))

No ale czekam na kolejne wersje Z-Zultra.

Pozdrawiam

:) Panowie żadnego z Was nie posądzam broń Boże o taką "przypadłość:):)

Być może to zasługa całego mojego systemu, być może z lampą współpracuje dobrze, co potwierdziło się w wielu systemach lampowych:)

Tak więc różne opinie w poszczególnych systemach jedynie mnie motywują.

Zydelek dziękuję za udostępnienie ZZ ;)

Opinie są jak wiadomo bardzo subietywne, ale jakaś statystyka to już daje pojęcie.

Co dalej mam robić z kabelkiem?

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.